Χανιά: Δίκη τροχαίου Στέλλας και Γιάννη: Ένοχος κηρύχτηκε ο κατηγορούμενος

Χανιά: Δίκη τροχαίου Στέλλας και Γιάννη: Ένοχος κηρύχτηκε ο κατηγορούμενος

Η ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε είναι 6 έτη και 9 μήνες αλλά δεν πάει φυλακή!…

Μετά από αρκετές αναβολές, ολοκληρώθηκε σήμερα Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022 η εκδίκαση της υπόθεσης για το τροχαίο δυστύχημα που στοίχησε τη ζωή στην Στέλλα και στον Γιάννη.

Στο εδώλιο του Τριμελούς

Πλημμελειοδικείου Χανίων βρέθηκε ένας Γεωργιανός ο οποίος βρίσκοταν πίσω από το τιμόνι του οχήματος που αφαίρεσαι τη ζωή των δυο παιδιών. Συγκεκριμένα οι κατηγορίες που αντιμετώπιζε ο κατηγορούμενος ήταν αυτές της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή.

Η απόφαση

Λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης το Τριμέλες πλημμελειοδικείο Χανίων έβγαλε την απόφαση για την κατηγορίες που βάρεναν τον κατηγορούμενο.
Ειδικότερο το δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον κατηγορούμενο σύμφωνα με το κατηγορητήριο και του επέβαλε συνολική ποινή 6 ετών και 9 μηνών.

Η ποινή δεν αναστέλλεται αλλά μετατρέπεται σε 5 ευρώ ημερησίως. Η υποβολή έφεσης θα φέρει αναστολή εκτέλεσης της ποινής με τον όρο να μην οδηγεί.

Η πρόταση της Εισαγγελικής Αρχής
Νωρίτερα η Εισαγγελέας της έδρας στην αγορευση της είπε ότι από τις καταθέσεις και τις παγματογνωμοσυνη προέκυψε ότι έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα δείχνοντας αμελή συμπεριφορά.

Πρότεινε την ενοχή του για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και για διαταραξη συγκοινωνιών από αμέλεια εξ αιτίας της οποίας προήλθε θάνατος δύο ανθρώπων.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων.

Μάλιστα κατά την διάρκεια της αγόρευσης του συνογόρου υπεράσπισης προκλήθηκε ένταση από τις δύο μητέρες που αντέδρασαν έντονα με αποτέλεσμα το δικαστήριο να διακόψει

Η απολογία του κατηγορούμενου

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του ξεκίνησε ζητώντας μια μεγάλη συγγνώμη από τις οικογένειες. “Ποτέ δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα γινόταν αυτό και να χαθούν δύο νέοι άνθρωποι. Δεν υπάρχει μέρα που να μην το σκέφτομαι” είπε.

Σε ερωτήσεις του δικαστηρίου για το πώς έγινε το δυστύχημα μεταξύ άλλων είπε: “Πήρα το αυτοκίνητο του άντρα της θείας μου πολύ αργά τη νύχτα. Με έναν φίλο μου πήγαμε στον Πλατανιά σε μαγαζί όπου ήπιαμε 1-2 μπύρες. Δεν ήμουν μεθυσμένος. Την τελευταία φορά που είδα το κοντέρ ήταν από 90-100 χιλιόμετρα. Όταν κατάλαβα το πρώτο χτύπημα πάτησα το φρένο. Τα παιδιά δεν τα είδα, ούτε τον σκύλο. Δεν κατάλαβα πως έγινε. Δεν θυμάμαι τι έγινε.”

Κατά τη διάρκεια της δίκης συγκίνηση προκάλεσαν οι οικογένειες των παιδιών που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους με τις καταθέσεις τους. Οι γονείς των δυο νέων με σπασμένη φωνή περιέγραψαν πόσο πολύ τους λείπουν τα παιδιά τους.

Η μητέρα της Στέλλας για την απόφαση

Η μητέρα της Στέλλας σε δηλώσεις της μετά την απόφαση δήλωσε «Παγερά αδιάφορη για την απόφαση. Επιμένω ότι αυτό που θα δικαιώσει τα παιδιά θα είναι τα ίδια τα Χανιά. Σε αυτό τον δρόμο ακόμα αναπτύσσονται απίστευτες ταχύτητες Ήρθε η στιγμή να προχωρήσει το έργο του κυκλικού κόμβου και να ονομαστεί “Ο Κόμβος της Στέλλας και του Γιάννη” »

Δείτε της δηλώσεις της μητέρας της Στέλλας

Η δικηγόρος της μητέρας της Στέλλας για την έκβαση του αποτελέσματος

Η Ελισάβετ Καλπίδου δικηγόρος της μητέρας της Στέλλας σε δηλώσεις της σχετικά με την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου ανέφερε ότι « Γνωρίζουμε ότι ήταν αρκετά δύσκολο να αναβαθμιστεί η κατηγορία από πλημμέλημα σε κακούργημα».

Ωστόσο όπως τόνισε η δικηγόρος στόχος των οικογενειών ήταν η αυστηροποιήση των ποινών ώστε « να μην είναι όλα τόσα εύκολα. Σκοτώνω σε ένα χρόνο είναι έξω».

Παράλληλα η δικηγόρος σχετικά με την απόφαση ανέφερε ότι « το δικαστήριο μας δικαίωσε. Ήταν αρκετά υψηλή η ποινή σε σχέση με τα δεδομένα της υπόθεσης. Η ποινή αυτή είναι ένα χαστούκι σε όλους αυτούς που θα παίρνουν από εδώ και θα παίρνουν το αυτοκίνητο ελαφρά τη καρδία».

Flashnews.gr