Χανιά: Διαμαρτυρίες για την έλευση του αεροπλανοφόρου (φωτο)

Χανιά: Διαμαρτυρίες για την έλευση του αεροπλανοφόρου (φωτο)

Σε παράσταση διαμαρτυρίας για την έλευση του αεροπλανοφόρου “George Bush” στα Χανιά προχώρησε η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων το μεσημέρι του Σαββάτου, έξω από το Δημαρχείο της πόλης.

aeweb

Ο Μ. Παπαδομανωλάκης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων, μιλώντας στα “Χανιώτικα νέα” ανέφερε: «Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ, λίγες μέρες μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών, για να διαδηλώσουμε κατά της παρουσίας των αμερικανονατοϊκών στην πόλη μας. Μια παρουσία που έγινε ήδη αισθητή από χθες με επεισόδια που προκάλεσαν μέσα στην πόλη, μια παρουσία που ουσιαστικά θέλει να τραβήξει στη λογική του πολέμου τους Χανιώτες και τη συνείδηση του χανιώτικου λαού. Μια συνείδηση όμως που έχει μια ιστορία απέναντι σε κάθε άδικο πόλεμο, έχει μια ιστορία απέναντι στο κίνημα των βάσεων, μια ιστορία όσον αφορά στην υπεράσπιση της Ειρήνης. Οι Χανιώτες δεν θα ακολουθήσουν, θα διαδηλώσουν για άλλη μια φορά ότι οι Αμερικανοί είναι ανεπιθύμητοι στον τόπο μας. Οι Χανιώτες θέλουνε τη Σούδα λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών».

Νωρίτερα, παρόμοια συγκέντρωση από την Πρωτοβουλία Αντίστασης στην πλ. Δημοτικής Αγοράς, όπου λίγα άτομα διαμαρτυρήθηκαν λέγοντας μεταξύ άλλων πως “είναι ανεπιθύμητοι οι φονιάδες των λαών”.