Χανιά: Διαδήλωση για τον θάνατο του Κ. Μανιουδάκη μετά από αστυνομικό έλεγχο (φωτο)

Χανιά: Διαδήλωση για τον θάνατο του Κ. Μανιουδάκη μετά από αστυνομικό έλεγχο (φωτο)

Να διαλευκανθούν οι συνθήκες θανάτου του Κώστα Μανιουδάκη και να αποδοθεί δικαιοσύνη, ζήτησαν κοινωνικές συλλογικότητες και συνδικαλιστικοί φορείς που πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, ενώ στη συνέχεια προχώρησαν σε πορεία διαμαρτυρίας.

Χανιά: «Ο πατέρας μου πέθανε από τα χτυπήματα αστυνομικών στη Σούδα» (φωτο)

Συνθήματα κατά της αστυνομίας κυριάρχησαν στην πορεία: “Τον Κώστα Μανιουδάκη τον σκότωσαν οι μπάτσοι/ τη δολοφονία κάνεις να μην ξεχάσει”, ένα από αυτά. “Ματ βία καταστολή/ αυτή είναι της κυβέρνησης ή πολιτική”.”Τον Κώστα Μανιουδάκη τον σκότωσαν οι μπάτσοι/ τη δολοφονία κανείς να μην ξεχάσει”.

Στη διαδήλωση ακούστηκαν επίσης συνθήματα υπέρ των καταλήψεων. “Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη/ Δεν θα ξεχαστεί τι κάναν στον Κωστή”.

Η πορεία βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα κατά της αστυνομίας. Μπροστά από το Αστυνομικό Μέγαρο και στους γύρω δρόμους βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με εξάρτηση ΜΑΤ. Λίγο μετά τη 1 οι διαδηλωτές αποχώρησαν από μπροστά από το Αστυνομικό Μέγαρο.

Χανιώτικα νέα