Χανιά: Δεν θα γίνει ξενοδοχείο η παλιά ΑΒΕΑ

Χανιά: Δεν θα γίνει ξενοδοχείο η παλιά ΑΒΕΑ

Χανιά: Δεν θα γίνει ξενοδοχείο η παλιά ΑΒΕΑ
explore Chania

Οριστική μορφή έχουν λάβει πλέον οι αναπροσαρμογές στο επενδυτικό πλάνο της Prodea Investments για την ανάπτυξη ακινήτων του χαρτοφυλακίου της, επενδύοντας ένα ποσό που εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ.

Η επίδραση της πανδημίας στον τουρισμό και στο λιανεμπόριο ώθησε τη διοίκηση της εισηγμένης σε αλλαγές του αρχικού σχεδιασμού της, υιοθετώντας μια στάση με σαφώς μικρότερο ρίσκο.

Αλλαγές θα υπάρξουν και στην επένδυση ύψους 50 εκατ. ευρώ της εταιρείας στα Χανιά πλησίον της Παλιάς Πόλης,στην Νέα Χώρα. Πρόκειται για έργο που προωθείται σε συνεργασία, μέσω κοινοπρακτικού σχήματος, με την Dimand Real Estate και την EBRD. Αρχικός στόχος ήταν η ανάπτυξη δύο ξενοδοχείων, ενώ υπό διερεύνηση ήταν και το ενδεχόμενο να προστεθούν μερικές εμπορικές χρήσεις.

Σήμερα εγκαταλείπεται το σχέδιο για τη δημιουργία ξενοδοχείων και προκρίνεται μια μεικτή χρήση αποτελούμενη από εμπορικά καταστήματα και κατοικίες. Μάλιστα, όπως σημειώνει στην «Κ» ο κ. Καρυτινός, «κατά πάσα πιθανότητα θα απευθυνθούμε στην τοπική αγορά, κυρίως για την εκμίσθωση των ακινήτων, ενώ ενδεχομένως να πουλήσουμε και κάποια από τα διαμερίσματα. Άλλωστε τα Χανιά αντιμετωπίζουν έλλειψη κατοικιών σε σχέση με τη ζήτηση, επομένως ερχόμαστε να καλύψουμε ένα μέρος των αναγκών που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια».

Πηγή: kathimerini.gr