Χανιά: Δεν περισσεύει λίγο σχολείο για το Στελάκι; Περιμένει δασκάλα εδώ και μήνες 6χρονος με μεταμοσχευμένο συκώτι

Χανιά: Δεν περισσεύει λίγο σχολείο για το Στελάκι; Περιμένει δασκάλα εδώ και μήνες 6χρονος με μεταμοσχευμένο συκώτι

Για την οικογένεια του 6χρονου Στέλιου από τον Αποκόρωνα, το σοβαρό πρόβλημα υγείας του παιδιού τελικά δεν ήταν ό,τι δυσκολότερο είχε να αντιμετωπίσει.

Εδώ και μερικούς μήνες μετά από πολλά και πολυέξοδα ταξίδια στο εξωτερικό, μεταμόσχευση ήπατος, επεμβάσεις, το παιδί πατάει στα πόδια του και η μητέρα του έχει να αντιμετωπίσει το πιο σκληρό πρόσωπο του ελληνικού κράτους, του υπουργείου παιδείας και των τοπικών εκπροσώπων του.

Όπως η ίδια εξιστορεί στο zarpanews.gr το παιδί είναι εγγεγραμμένο σε νηπιαγωγείο του Δήμου Αποκορώνου, όπου όμως δεν μπορεί να φοιτήσει με φυσική παρουσία, καθώς λόγω των επεμβάσεων και των μακρόχρονων νοσηλειών, το ανοσοποιητικό του σύστημα είναι πολύ πεσμένο.

Συνεπώς έχει καταθέσει στην διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, αίτημα για κατ’οίκον διδασκαλία καθόλη τη σχολική χρονιά 2022-23, όπως προβλέπει ο νόμος για τις περιπτώσεις αυτές μετά από σχετική διάγνωση – γνωμάτευση του παιδιατρικού νοσοκομείου «Αγλαϊα Κυριακού».

«Πρόκειται για πέντε ώρες την εβδομάδα. Αυτό που προβλέπει ο νόμος είναι να έρχεται μία δασκάλα – νηπιαγωγός στο σπίτι, είτε μία ώρα την ημέρα, είτε 2-3 φορές την εβδομάδα για περισσότερη ώρα, ώστε να εισάγει το παιδί στην ύλη, να το βοηθήσει να εξοικειωθεί με την εκπαιδευτική διαδικασία ώστε να μπορέσει αν όλα πάνε καλά να πάει τον Σεπτέμβριο στο δημοτικό σχολείο. Είναι ένα παιδί που κοντεύει τα 6 και δεν έχει πάει ποτέ στο σχολείο» λέει η μητέρα του στο zarpanews.gr

Ωστόσο, το αίτημα της φαίνεται πως δεν βρίσκει ευήκοα ώτα, με την ίδια να καταγγέλλει πως την αγνοούν επιδεικτικά: «Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία η διευθύντρια της πρωτοβάθμιας, η κα Ψαρουδάκη μου είπε πως δεν μπορεί να υποχρεώσει καμία νηπιαγωγό να το κάνει αυτό, εφόσον καμία δεν ενδιαφέρεται» σημειώνει.
 

«Η πρωτοβάθμια μου λέει ότι έχει κάνει όλες της ενέργειες και ότι δεν δέχεται καμία τη θέση και επειδή μένουμε κ σε επαρχία είναι ακόμα πιο δύσκολα. Τους άφησα περιθώριο αυτούς τους  μήνες γιατί ήξερα ότι θα είμαστε εκτός Ελλάδας, αλλά τώρα γυρίσαμε στο σπίτι μας  και θέλω από το Γενάρη να έχει τακτοποιηθεί αυτό το θέμα και να έρθει σε επαφή με την καθημερινότητα έστω κ έτσι με μια δασκάλα στο σπίτι και αν πάνε καλύτερα τα πράγματα να μπορέσει αργότερα να είναι σε σωστό περιβάλλον με άλλα παιδιά τώρα όμως για την καλύτερη υγεία του δεν μπορεί να πάει σχολείο. Είναι ενα παιδί που τώρα τρία χρόνια είναι στα νοσοκομεία» τονίζει.

Η απάντηση της Πρωτοβάθμιας

Από τη μεριά της η προϊσταμένη της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, κα Πόπη Ψαρουδάκη, μιλώντας στο ZARPA RADIO 89,6 σημείωσε πως το θέμα την απασχολεί πάρα πολύ και την ίδια και όλο το τμήμα «μας απασχολεί και μας θλίβει, όχι σε υπηρεσιακό επίπεδο -καθώς έχουμε κάνει όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες- αλλά σε ανθρώπινο» και σημείωσε πως «έχουν γίνει όλες οι τυπικές διαδικασίες, το αναρτούμε στην ιστοσελίδα μας, ενημερώνουμε τις νηπιαγωγούς, το βάζουμε στη δημοσιότητα, το έχουμε δημοσιεύσει δύο φορές αλλά δεν υπάρχει ενδιαφέρον»

Τι κόστος έχουν άραγε πέντε ώρες την εβδομάδα και πόσο θα ρίξουν έξω τον κρατικό προϋπολογισμό;

Ας κοιτάξουν οι αρμόδιοι τον Στέλιο στα μάτια και ας του δώσουν μια εξήγηση γιατί δεν περισσεύει λίγο σχολείο και γι’ αυτόν, ένα παιδί που η ζωή δεν του χαρίστηκε αλλά χρειάστηκε να την κερδίσει.

Γιατί να πρέπει να αγωνιστεί για να κερδίσει και το δικαίωμα στην εκπαίδευση;