Χανιά: Χιλιάδες γιασεμιά για τους πολίτες μοιράστηκαν στο Ενετικό λιμάνι (φωτο)

Χανιά: Χιλιάδες γιασεμιά για τους πολίτες μοιράστηκαν στο Ενετικό λιμάνι (φωτο)

Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν σήμερα, στην πλατεία πίσω από το Γιαλί Τζαμί, όπου παρέλαβαν τα δικά τους γλαστράκια με γιασεμί, που θα στολίσουν ξανά τους δρόμους, τα σοκάκια, τους κήπους και τις αυλές των Χανίων.

«Να κάνουμε ξανά τα Χανιά, την πόλη των γιασεμιών»: Χιλιάδες γλαστράκια με τα αρωματικά φυτά για όλους

Με σύνθημα «Να μυρίσουν της γειτονιάς τα γιασεμιά», ο Δήμος Χανίων, σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων και τη Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. ΑΕ, διένειμε περισσότερα από 2.500 γλαστράκια με γιασεμί, σε πολίτες που συγκεντρώθηκαν από νωρίς στην πλατεία για να παραλάβουν τα καλλωπιστικά φυτά.

Στο σημείο βρέθηκε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο οποίος με την βοήθεια του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Μιχάλη Τσουπάκη, του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείο, Μανώλη Κοτσιφάκη, και πλήθος εθελοντών,  βοήθησαν στη διανομή των γιασεμιών. Μάλιστα, σε συνεργασία με εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, του Συλλόγου Καταστηματαρχών Παλιάς Πόλης, του Κυττάρου Χαλέπας, των Ενοριών Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Χώρας και Αγ. Νικολάου Σπλάντζιας, του Συλλόγου κατοίκων Κουμπελή και της ομάδας κατοίκων «Τα Λενταριανά μας», ξεχωρίστηκαν γλαστράκια για να δοθούν στις κατά τόπους γειτονιές.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, με την ολοκλήρωση της δράσης, τόνισε: «Σήμερα μοιράζουμε τα πρώτα 2.500 γιασεμιά σε συνεννόηση με τους τοπικούς συλλόγους, ώστε να φθάσουν τα γιασεμιά σε ανθρώπους που θα τα φροντίσουν και θα τα περιποιηθούν, για να γεμίσει η πόλη μας χρώμα και άρωμα. Η αρχή έγινε πριν από 8 μήνες όταν αποφασίσαμε να προμηθευτούμε 5.000 γλάστρες γιασεμί και η δράση θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, ώστε να ενισχυθεί η παράδοση αλλά και η διάθεση όλων μας. Ευχαριστώ όλους τους πολίτες που ήρθαν σήμερα εδώ και βοήθησαν, ώστε να ξανακάνουμε τα Χανιά την πόλη των γιασεμιών».

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου και Πρόεδρος της ΔΕΔΙΣΑ, Μιχάλης Τσουπάκης, επεσήμανε πως «η συμμετοχή των πολιτών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και τα πρώτα γλαστράκια με γιασεμί, δόθηκαν σε πολίτες που αναλαμβάνουν με την αγάπη και την φροντίδα τους να στολίσουν τα Χανιά. Η δράση θα συνεχιστεί και σε λίγες εβδομάδες, κατά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, οπότε θα μοιραστούν ακόμα 2.500 γιασεμιά στον κόσμο».

Εκτός από τα γλαστράκια γιασεμί, οι πολίτες που βρέθηκαν στο σημείο προμηθεύτηκαν φυτόχωμα-κομποστ, που παράγεται από τη Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. ΑΕ (ΟΤΑ), ενώ γεωπόνοι της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου, παρείχαν πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους για τη φύτευση και περιποίηση των γιασεμιών.

Χανιά: Χιλιάδες γιασεμιά για τους πολίτες μοιράστηκαν στο Ενετικό λιμάνι