Χανιά: Χάθηκε 24χρονη και τη βρήκαν πάνω στα βράχια (φωτο)

Χανιά: Χάθηκε 24χρονη και τη βρήκαν πάνω στα βράχια (φωτο)

Μια ακόμα επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώθηκε με επιτυχία το μεσημέρι σε μονοπάτι νότια της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, η επιχείρηση στήθηκε για μια τουρίστρια από την Δανία 24 ετών, η οποία αποφάσισε να διασχίσει το μονοπάτι από την Αγία Ρουμέλη στα Μάρμαρα, διαδρομή για την οποία απαιτούνται περίπου 3 ώρες.

aeweb

Όμως η νεαρή κοπέλα που περπατούσε μόνη της, έχασε τον προσανατολισμό της και μετά από 4,5 ώρες περιπλάνησης εγκλωβίστηκε σε βράχια στην περιοχή Τραπέζια, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες της ΕΡΤ, περιοχή που απέχει περίπου μία ώρα από τα Μάρμαρα.

Στο μεταξύ της τελείωσε και το νερό και τότε πήρε τηλέφωνο το 112 ζητώντας βοήθεια. Αμέσως δύο πυροσβέστες από το κλιμάκιο της Ανώπολης έφυγαν με σκάφος από το λιμάνι των Σφακίων και λίγη ώρα αργότερα έφτασαν στο σημείο όπου και διέσωσαν την νεαρή τουρίστρια η οποία είχε πάθει κρίση πανικού.

Οι έμπειροι διασώστες της πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και αφού συνήλθε τη μετέφεραν στο Λουτρό Σφακίων όπου και διαμένει. Πάντως για ένα ακόμα καλοκαίρι στην Κρήτη οι διασώσεις από πυροσβέστες έχουν γίνει σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, καθώς πολλοί επισκέπτες που φτάνουν στο νησί αποφασίζουν να κάνουν κάποια διαδρομή, χωρίς να είναι σωστά ενημερωμένοι για τα μονοπάτια και τις ιδιαιτερότητες τους, με αποτέλεσμα να χάνουν τον προσανατολισμό τους.

ertnews.gr