Χανιά: Χαμός έξω από τις μεγάλες αλυσίδες – Πάταμε να σε πατώ και ατέλειωτες ουρές (φωτο)

Χανιά: Χαμός έξω από τις μεγάλες αλυσίδες – Πάταμε να σε πατώ και ατέλειωτες ουρές (φωτο)

Ατέλειωτες ουρές δεκάδων μέτρων, σχηματίζουν οι καταναλωτές στα Χανιά, έξω από τα καταστήματα των μεγάλων διεθνών αλυσίδων.

Στην οδό Σκαλίδη, Τετάρτη απόγευμα, επικρατεί κυριολεκτικά το αδιαχώρητο, με εκατοντάδες άτομα να βρίσκονται παραταγμένα σε ουρές 30 και 4ο μέτρων, έξω από τις γνωστές πολυεθνικές.

Χανιά: Χαμός έξω από τις μεγάλες αλυσίδες - Πάταμε να σε πατώ και ατέλειωτες ουρές (φωτο)

Οι περισσότεροι καταναλωτές φορούν μάσκες και προσπαθούν να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας ακόμη και όσο περιμένουν στην ουρά, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να επιτυγχάνεται, στις περισσότερες των περιπτώσεων με ότι υγειονομικό κίνδυνο αυτό συνεπάγεται.
 

Αντίστοιχες εικόνες και στην οδό Τζανακάκη…

 

Με τέτοιες εικόνες προφανώς και ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού, υπερ – πολλαπλασιάζεται.  Παρά τις προτροπές των ειδικών για συνετή καταναλωτική συμπεριφορά, προκειμένου να μην οδηγηθεί η αγορά κάπου παρακάτω σε ένα πιθανό νέο lockdown, η κατάσταση προκαλεί εύλογο προβληματισμό. Αντίθετη πάντως είναι η εικόνα που επικρατεί στους υπόλοιπους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους των Χανίων.

Τα καταστήματα που λειτουργούν σήμερα Τετάρτη απόγευμα άδεια, την ίδια ώρα που στις πολυεθνικές επικρατεί το αδιαχώρητο.  Η εικόνα αυτή προβληματίζει τους κύκλους της αγοράς στα Χανιά, με τον Εμπορικό κόσμο να εκφράζει την δυσαρέσκεια του, με δεδομένο πως με το γενικό άνοιγμα, δόθηκε η δυνατότητα στις μεγάλες διεθνείς αλυσίδες, να πάρουν το μερίδιο του λέοντος της καταναλωτικής κίνησης. Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι και ο αριθμός των καταστημάτων που επέλεξε να παραμείνει ανοικτό, πέραν των πολυεθνικών, ήταν εξαιρετικά μικρός.