Χανιά: Απομακρύνονται τα ζώα από τον Δημοτικό Κήπο

Χανιά: Απομακρύνονται τα ζώα από τον Δημοτικό Κήπο

Χανιά: Απομακρύνονται τα ζώα από τον Δημοτικό Κήπο

Σημαντικές αλλαγές που αναδιαμορφώνουν την εικόνα του Δημοτικού Κήπου στο κέντρο των Χανίων ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί από την αντιπεριφέρεια Χανίων ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής.

Σημαντικότερη αλλαγή η αφαίρεση των κλουβιών με τα ζώα, που φιλοξενούν, μεταξύ άλλων, κρι-κρι, παγώνια, πάπιες. Ο χώρος στην πλευρά όπου υπήρχαν τα κρι-κρι θα γίνει μία μεγάλη παιδική χαρά, ενώ στο σημείο με τις πάπιες θα φύγουν τα κάγκελα και θα παραμείνει η λίμνη, με τους πολίτες να έχουν πρόσβαση..

Θα απομακρυνθούν αυθαίρετες κατασκευές, ώστε να ενοποιηθεί ο χώρος, θα φύγουν όλες οι τσιμεντοκατασκευές και θα ενοποιηθούν τα παρτέρια με τον διάδρομο κίνησης πεζών, ο οποίος θα ανανεωθεί με χωμάτινο σταθεροποιημένο δάπεδο. Ακόμη, θα ανανεωθεί ο αστικός εξοπλισμός, καλάθια, παγκάκια, φωτάκια, όπως και τα δάπεδα.

Κατά τα άλλα θα ανοιχτεί μια πρόσβαση ανατολικά με την οδό Πλουμιδάκη για να συνδέσει μελλοντικά με το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, η οποία θα είναι και προσβάσιμη για ΑΜΕΑ.

Επίσης τουαλέτες κοινού και ΑΜΕΑ που δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή και θα είναι σε συνδυασμό με τον θερινό κινηματογράφο, διπλής χρήσης, το πρωί από τους πολίτες που θα βρίσκονται στο πάρκο και το βράδυ από τους θεατές του κινηματογράφου.Όσον αφορά τα ζώα υπάρχει μέριμνα, αφού, όπως αναφέρει ο Περικλής Βακάλης, προϊστάμενος του τμήματος Μελετών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων, υπάρχουν ήδη φορείς και ιδιώτες που θα αναλάβουν την φροντίδα τους και θα απομακρυνθούν, όπως ήταν αίτημα και των φιλοζωικών σωματείων, αφού πλέον δεν επιτρέπεται ο εγκλεισμός των ζώων σε κλουβιά.

Χανιά: Απομακρύνονται τα ζώα από τον Δημοτικό Κήπο

zarpanews.gr