Χανιά: Απολίτιστοι πέταξαν ηλεκτρικά πατίνια στη θάλασσα (φωτο)

Χανιά: Απολίτιστοι πέταξαν ηλεκτρικά πατίνια στη θάλασσα (φωτο)

Χανιά: Απολίτιστοι πέταξαν ηλεκτρικά πατίνια στη θάλασσα (φωτο)
explore Chania

Πρόκειται για τα ηλεκτρικά πατίνια που οι πολίτες μπορούν να νοικιάσουν για να διευκολυνθεί η μετακίνησή τους στην πόλη των Χανίων.

Ως …αντι-παράδειγμα πολιτισμού μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί η πράξη ενός ή περισσότερων (;) συμπολιτών μας στα Χανιά, η οποίοι για πλάκα ή λόγω κακής συμπεριφοράς ή για άγνωστο λόγο πέταξαν στη θάλασσα της Νέας Χώρας, τρία ηλεκτρικά πατίνια που προσφέρουν υπηρεσίες έξυπνης κινητικότητας στους πολίτες.

Τα πατίνια αναζητήθηκαν και βρέθηκαν από εκπρόσωπο της εταιρείας που τα διαχειρίζεται και μάλιστα, ούτε ο ίδιος μπορούσε να δώσει μια εξήγηση στη συγκεκριμένη πράξη που στην κυριολεξία, δυσφημίζει μια τουριστική πόλη, όπως τα Χανιά.

Άγνωστο επίσης είναι, αν η εταιρεία θα υποβάλλει μήνυση κατ’ αγνώστων, το ζήτημα είναι ότι τέτοιου είδους περιστατικά, ουδόλως είναι προσαρμοσμένα σε μια πόλη που θέλει να είναι παράδειγμα πολιτισμού και “πύλη” μιας υψηλού επιπέδου κουλτούρας…

Δείτε φωτογραφίες αμέσως μετά την περισυλλογή των πατινιών από τη θάλασσα. Η ζημιά που υπέστησαν είναι πολύ μεγάλη!

13

12

11

Και τα πατίνια εντός της θάλασσας…

194859

Τι είναι τα ηλεκτρικά πατίνια

Τα ηλεκτρικά πατίνια προσφέρουν υπηρεσίες έξυπνης κινητικότητας. Έχουν ένα χαμηλό κόστος για το ξεκλείδωμα και κάθε λεπτό διαδρομής τους χρεώνεται επιπλέον με ένα επίσης σχετικά χαμηλό κόστος. Μάλιστα, δεν έχουν συγκεκριμένα σημεία στάθμευσης.

451322

Συνήθως έχουν σύστημα GPS, ασύρματη τεχνολογία και αυτόματο κλείδωμα και είναι διαθέσιμα σε όποιον έχει κατεβάσει την εφαρμογή της στο κινητό του. Μέσω της εφαρμογής ο αναβάτης βρίσκει το πιο κοντινό διαθέσιμο πατίνι,  το ξεκλειδώνει και το χρησιμοποιεί αφήνοντας το πατίνι στο τέλος της διαδρομής του.

594418

Είναι ασφαλή και εύκολα στη χρηση, κινούνται με μέγιστη ταχύτητα 25χλμ/ώρα, λειτουργούν με ηλεκτρική επαναφορτιζόμενη μπαταρία και είναι κατάλληλα για όλες τις ηλικίες.

380229

Πρόκειται για έναν έξυπνο τρόπο μετακίνησης μέσα στην πόλη ο οποίος είναι καινοτόμος και φιλικός προς το περιβάλλον. Για κάποιους όμως όχι και τόσο …φιλικός.

232095

flashnews.gr