Χανιά: Αποκαλυπτικές εικόνες από το… στοίβαγμα επιβατών σε λεωφορείο (φωτο)

Χανιά: Αποκαλυπτικές εικόνες από το… στοίβαγμα επιβατών σε λεωφορείο (φωτο)

Χανιά: Αποκαλυπτικές εικόνες από το… στοίβαγμα επιβατών σε λεωφορείο (φωτο)

Πληθαίνουν οι καταγγελίες και αυξάνεται η αγανάκτηση του κόσμου για τις συνθήκες μεταφοράς των επιβατών εν μέσω κορωνοϊού στα Χανιά.

Συγκεκριμένα, παράπονα γίνονται από επιβάτες για το δρομολόγιο του υπεραστικού ΚΤΕΛ από Κίσσαμο προς Χανιά, με την πληρότητα των λεωφορείων να είναι πολύ πάνω από το προβλεπόμενο 50% και το σχέδιο για «αριθμημένες θέσεις» να έχει πάει περίπατο.

Στις φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης στο zarpanews.gr από το δρομολόγιο στις 7 το πρωί, ευτυχώς μερικοί (λίγοι) επιβάτες φορούν μάσκες για να πιστέψουμε ότι τραβήχτηκαν στην εποχή της πανδημίας.

Όπως, ωστόσο, είχε αναφέρει για παρόμοιες προ ημερών καταγγελίες ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου, Γιάννης Καψανάκης, σε επικοινωνία του με το zarpanews.gr, οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να σταματούν και να παίρνουν όποιον βρίσκεται στις στάσεις, διαφορετικά πρέπει να ειδοποιήσουν κάποιο άλλο λεωφορείο να περάσει να τους παραλάβει. Ακόμη, επισήμανε οτι το συγκεκριμένο όχημα μπορεί τηρώντας το μέτρο της πληρότητας στο 50% να μεταφέρει μέχρι και 78 επιβάτες, σχολιάζοντας οτι στο συγκεκριμένο όχημα επέβαιναν ακόμα λιγότεροι.

Μείζον ζήτημα, ωστόσο, ξεκαθάρισε οτι είναι οι αποστάσεις που οφείλουν να τηρούν μεταξύ τους οι επιβάτες, αφού επιτρέπονται οι όρθιοι, όμως δεν είναι εφικτό ο οδηγός να σηκώνεται για παρεμβάσεις και συστάσεις. Όπως επισήμανε επίσης, είναι αδύνατον να τηρηθούν τα μέτρα στο 100% ώστε να μην μεταδίδεται ο ιός, όμως είναι απαραίτητη η τήρηση της ατομικής ευθύνης με την χρήση μασκών και γαντιών, κάτι που πολλοί επιβάτες παραβλέπουν.

Οι καταστάσεις και τα παράπονα των επιβατών, πάντως, μόνο πρόσφατα δεν είναι, αντιθέτως έχουν ξεκινήσει από τις πρώτες ημέρες απελευθέρωσης των μετακινήσεων.
Επίσης, οι κατά καιρούς υποσχέσεις της διοίκησης του ΚΤΕΛ για περισσότερα και πιο ελεγχόμενα δρομολόγια λόγω κορωνοϊού μόνο πραγματικότητα δεν έχουν γίνει, όπως επιμένουν να καταγγέλλουν επιβάτες που αγχώνονται για την υγεία τους, δεν έχουν όμως κάποιο άλλο μέσο για να πάνε στην εργασίας τους.IMG 20200601 075121 resi%CF%89%CF%88%CF%89zed 20200601 075549559 IMG 20200601 075121 resized 2020%CF%86%CE%B30601 075549559 %CE%B3%CF%86%CE%B3

zarpanews.gr