Χανιά: Ανάξιο… αξιοθέατο η Δημοτική Αγορά (φωτο)

Χανιά: Ανάξιο… αξιοθέατο η Δημοτική Αγορά (φωτο)

Η άθλια πρόσοψη της Δημοτικής Αγοράς και η βρωμερή πλατεία μπροστά στο μνημείο, ήταν το πρώτο αξιοθέατο, των πρώτων επισκεπτών κρουαζιέρας που βρέθηκαν χθες στα Χανιά, ανοίγοντας την φετινή σεζόν.

Συνθήματα, μπογιές, μουτζούρες, πανό, απαθανατίστηκαν με υπερσύχρονες φωτογραφικές μηχανές και σίγουρα ήδη έχουν ήδη κοινοποιηθεί στο διαδίκτυο, με αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με e-mails και μηνύματα από τους ταξιδιώτες, προς συγγενείς και φίλους.

108 χρόνια μετά τα εγκαίνιά της, η Δημοτική Αγορά των Χανίων, έμβλημα της νέας πόλης και του εμπορικού κέντρου, δείχνει πιο εγκαταλελειμμένη από ποτέ ενώ μετά και την πρόσφατη πυρκαγιά, η ανάγκη να ξεκινήσει η ανακατασκευή της τον Οκτώβριο, όπως έχει προγραμματιστεί, είναι επιβεβλημένη.

Μέχρι τότε κι επειδή η πόλη ήδη δέχεται επισκέπτες, οι αρμόδιοι όφειλαν να έχουν φροντίσει για έναν στοιχειώδη ευπρεπισμό έστω της πλατείας και της πρόσοψης του μνημείου, ώστε να αποτρέψουν το ταξίδι αυτής της παρακμής σε όλη την υφήλιο, το οποίο ήδη ξεκίνησε.

haniotika-nea.gr