Χανιά: Αν και καθυστερημένα ξεκίνησε η ναυαγοσωστική κάλυψη στις παραλίες του Δήμου

Χανιά: Αν και καθυστερημένα ξεκίνησε η ναυαγοσωστική κάλυψη στις παραλίες του Δήμου

Την έναρξη της ναυαγοσωστικής κάλυψης για τις παραλίες του Δήμου Χανίων γνωστοποίησαν ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Τάσος Αλόγλου από την παραλία της Αγίας Μαρίνας, όπου πραγματοποίησαν επίσκεψη σε ναυαγοσωστικούς πύργους της περιοχής. Στο σημείο βρέθηκαν και οι αντιδήμαρχοι, Ελένη Ζερβουδάκη και Αντώνης Βαρδάκης, καθώς και ο ανάδοχος για τη ναυαγοσωστική κάλυψη, Παύλος Λυτινάκης. 

aeweb

Ο κ. Σημανδηράκης διαπίστωσε το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας σε προσωπικό και εξοπλισμό που υπάρχει και σε δηλώσεις του ανέφερε: “Φέτος έχουμε την πλέον ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών για τους λουόμενους, φροντίζοντας για την ασφάλεια σε όλα τα επίπεδα. Με δύο επιπλέον πύργους φέτος σε σχέση με πέρυσι, σε Βλητέ και Κλαδισσό, που κατατάσσουν τον Δήμο Χανίων σε έναν από τους κορυφαίους Δήμους της χώρας, με την πλέον άρτια ναυαγοσωστική κάλυψη”.  

Ο Δήμαρχος Χανίων τόνισε ότι φέτος υπήρξε μεγάλη πίεση προς το Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να υπάρξει η κατάλληλη μέριμνα και στη διαδικασία που ακολουθήθηκε και στην αναγκαία χρηματοδότηση προς τους Δήμους. “Με τις ενέργειες του Δήμου, τα Χανιά αποτελούν πλέον έναν ασφαλή προορισμό, με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες για την ασφάλεια των λουόμενων”, συμπλήρωσε ο κ. Σημανδηράκης και ολοκλήρωσε λέγοντας πως “παρότι η τελική ημερομηνία έναρξης της κάλυψης είναι η 22η Ιουνίου, από την προηγούμενη Πέμπτη οι ναυαγοσώστες μας βρίσκονται στις παραλίες του Δήμου, ενόψει και του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος”. 

Από τη μεριά του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Τάσος Αλόγλου, τόνισε ότι φέτος ο Δήμος Χανίων είναι μέσα στους 5 πρώτους Δήμους με τους περισσότερους ναυαγοσωστικούς πύργους στην Ελλάδα: “Αυτό σημαίνει ότι και το κόστος που απαιτείται είναι πολύ μεγάλο. Ωστόσο, η διαδικασία που ακολουθήθηκε δικαίωσε τις ενέργειες που κάναμε, σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ και το Υπουργείο και μόλις εχθές, πιστώθηκαν και τα απαραίτητα χρήματα στα ταμεία των Δήμων. Για πρώτη φορά φέτος εφαρμόστηκε και το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, που προβλέπει μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια στους λουόμενους, κατοίκους και επισκέπτες”. 

Η υπεύθυνη αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Νέας Κυδωνίας, Ελένη Ζερβουδάκη, τόνισε ότι η περιοχή αποτελεί τη μεγαλύτερη και δημοφιλέστερη ακτογραμμή του Δήμου στην οποία καθημερινά βρίσκονται οι περισσότεροι λουόμενοι, με την ανάγκη για ασφάλεια να είναι εξαιρετικά μεγάλη. Υπογράμμισε μάλιστα ότι η φετινή κάλυψη είναι η καλύτερη δυνατή και εξέφρασε τις ευχαριστίες της εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας. 

Ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας για τη ναυαγοσωστική προστασία στις παραλίες του Δήμου, Παύλος Λυτινάκης, ανέφερε πως οι ναυαγοσώστες είναι πλήρως εξοπλισμένοι με τα κατάλληλα εφόδια σε κάθε πύργο, εκτός των άλλων και με εξωτερικούς απινιδωτές και πλήρως εξοπλισμένα φαρμακεία, σκάφη και jet-sky, που εξασφαλίζουν μεγαλύτερη ετοιμότητα για ενδεχόμενη επέμβαση. 

1

2

3