Χανιά: Αγοραίος έρωτας στα χρόνια του κορωνοϊού (φωτο)

Χανιά: Αγοραίος έρωτας στα χρόνια του κορωνοϊού (φωτο)
aeweb

Επαναλειτούργησαν μετά από επτά μήνες οι οίκοι ανοχής και στα Χανιά. Μάλιστα τη Δευτέρα πρώτη ημέρα αλλά και προχθές Τρίτη, η κίνηση ήταν αυξημένη στην πάροδο Μίνωος στην παλιά πόλη.

Σε σύνολο 14 “σπιτιών” χθες λειτούργησαν τα 8 καθώς στα υπόλοιπα οι εκδιδόμενες γυναίκες δεν είχαν προλάβει να περάσουν τους σχετικούς ιατρικούς ελέγχους.

Βρεθήκαμε στην πάροδο Μίνωος κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας των οίκων ανοχής και μιλήσαμε με την κα Μαρία που διαθέτει σπίτι στο δρόμο.

«Ανοίξαμε πρώτη ημέρα, οι κοπέλες όλες έχουν περάσει γιατρό και κάθε μέρα κάνουν self test και rapid test δύο φορές την εβδομάδα» μας εξηγεί. Η ίδια θα ανοίξει την Πέμπτη καθώς η εκδιδόμενη γυναίκα που έχει στο σπίτι δεν έχει προλάβει να περάσει τους αναγκαίους ιατρικούς ελέγχους. Τις επόμενες ημέρες θα ανοίξουν και τα υπόλοιπα.

Μια κυρία που δουλεύει στην υπηρεσία ενός οίκου ανοχής μας σημειώνει πως «τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας, δεν μπαίνουν πάνω από 2 άτομα στο χώρο και όλες οι κοπέλες φοράνε μάσκες και οι πελάτες και υπάρχουν και αντισηπτικά.»

Χανιά: Αγοραίος έρωτας στα χρόνια του κορωνοϊού (φωτο)

Βλέπουμε στην πάροδο αρκετούς νέους, ηλικίες 25,30,35 ετών. Ορισμένοι με κοντά μαλλιά «αυτοί πρέπει να είναι φαντάροι» μας λέει η κυρίας της υπηρεσίας, κάποιοι ξένοι αλλά και ντόπιοι. Σε ένα σπίτι έχει σχηματιστεί μια μικρή “ουρά” τριών ατόμων αφού είναι ήδη δύο άτομα μέσα στο χώρο αναμονής.

«Έχει κόσμο την πρώτη ημέρα γιατί ήταν 7 μήνες κλειστά και είναι λογικό να υπάρχει κίνηση» μας αναφέρει η κ. Μαρία. Η ίδια σημειώνει πως τα μέτρα ασφαλείας τηρούνται απόλυτα. «Γίνεται θερμομέτρηση στον κόσμο που μπαίνει μέσα, έχουμε αντισηπτικά, φοράνε μάσκες οι κοπέλες και οι πελάτες. Υπάρχει ασφάλεια» τονίζει.

Αναφορικά με κάποιες στάσεις που είχαν απαγορευτεί κατά την πρώτη λειτουργία των οίκων ανοχής δεν υπάρχει κάποια σχετική ενημέρωση ότι υφίστανται. Όμως τα “σπίτια” είναι σε συνεχή επικοινωνία με το υγειονομικό και τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΚΥΑ

Με βάση το πρωτόκολλο λειτουργίας των οίκων ανοχής όπως αναφέρετε στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπεται μεταξύ άλλων:

• O μέγιστος αριθμός ατόμων εντός της επιχείρησης ακολουθεί τον κανόνα του ενός (1) ατόμου ανά 10 τ.μ.
• Υποχρεωτική διενέργεια self-test καθημερινά ή διενέργεια rapid-test δύο (2) φορές την εβδομάδα για τους εργαζόμενους.
• Υποχρεωτική διενέργεια self-test για τους επισκέπτες – πελάτες.
• Τήρηση απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου, σύμφωνα με τους όρους του Παραρτήματος 17.
• Δεν επιτρέπεται η ταυτόχρονη είσοδος στην επιχείρηση άνω των δύο (2) ατόμων.
• Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να πλένουν τα χέρια τους με υγρό σαπούνι και νερό κατά την άφιξη τους στο χώρο εργασίας, μεταξύ των παρεχόμενων υπηρεσιών σε πελάτες καθώς και πριν και μετά από διαλείμματα. Κατά την άφιξη τους οι πελάτες ενημερώνονται πως πρέπει να πλύνουν τα χέρια τους με σαπούνι και νερό και αν αυτό δεν είναι δυνατόν με αντισηπτικό διάλυμα.
• Αποφυγή χρήσης κοινόχρηστων χώρων και αντικειμένων, αποφυγή πληρωμής με μετρητά και χρήση πλαστικών καρτών με ανέπαφη συναλλαγή.
• Τήρηση αποστάσεων μεταξύ των εργαζομένων στην επιχείριση κατά 1,5 μ. Τουλάχιστον και το ίδιο ανάμεσα και στους πελάτες στο χώρο αναμονής.
• Δεν επιτρέπεται η ταυτόχρονη είσοδος στην επιχείρηση σε παρέες άνω των 2 ατόμων.
• Τήρηση πελατολογίου όπου αναγράφεται το μικρό όνομα και το τηλέφωνο επικοινωνίας του πελάτη για λόγους εχεμύθειας. Όλοι οι πελάτες ενημερώνονται ότι τα δεδομένα επικοινωνίας τους διατηρούνται για 4 εβδομάδες σε κλειστό φάκελο για τον εντοπισμό και ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος.
• Διατήρηση καθαρών κλινοσκεπασμάτων και ρούχα εργασίας. Τα ρούχα που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της ερωτικής υπηρεσίας αλλάζουν μετά την υπηρεσία και στη συνέχεια καθαρίζονται σε πρόγραμμα πλυντηρίου τουλάχιστον 60 βαθμών .

Χανιώτικα νέα