Χανιά: Άγνωστοι έπνιξαν και δηλητηρίασαν οικόσιτα ζώα (φωτο)

Χανιά: Άγνωστοι έπνιξαν και δηλητηρίασαν οικόσιτα ζώα (φωτο)

Σε τρεις επανειλημμένες προσπάθειες με κοντινές ημερομηνίες, άγνωστος ή άγνωστοι δράστες, εκδικήθηκαν συγχωριανό τους στο Πάνω Γεράνι του Δήμου Πλατανιά, στοχοποιώντας οικόσιτα ζώα τα οποία άλλα δηλητηρίασαν περιλούζοντάς τα με δηλητήριο και άλλα έπνιξαν με τα χέρια τους.

Για το θλιβερό αυτό γεγονός εξέφρασε την αγανάκτηση στα “Χανιώτικα νέα” ο ιδιοκτήτης των ζώων, Μανούσος Αλιγιζάκης, τονίζοντας:
«Είμαι πολύ λυπημένος με αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι θέλοντας προφανώς να εκδικηθούν εμένα ξέσπασαν το μίσος που κρύβει η ψυχή τους στα άτυχα πλάσματα. Συγκεκριμένα, την πρώτη φορά στις 8 Σεπτεμβρίου που μου ψέκασαν μία κατσίκα και έναν τράγο με δηλητήριο, δεν μπόρεσα να τα σώσω παρά του ότι τα ξέπλυνα και τους χορήγησα και φάρμακα που αγόρασα. Χθες μου ψέκασαν τρεις κατσίκες και έναν τράγο. Προφανώς πάνω στο τρακτέρ έχοντας βυτίο με δηλητήριο κινείται ο δράστης ή οι δράστες. Τις κατσίκες πρόλαβα να τις γλιτώσω αλλά ένα μικρό τράγο δεν ξέρω αν ζήσει γιατί υποφέρει ακόμα παρά την σχετική θεραπεία που του χορήγησα, σύμφωνα με τον κτηνίατρο. Σήμερα τα ξημερώματα μπήκαν πάλι στο χωράφι που είναι η στάνη και μου έπνιξαν τέσσερα ρίφια. Πήγα στο Αστυνομικό Τμήμα και υπέβαλλα μήνυση κατά αγνώστου ή αγνώστων δραστών. Αυτοί που κάνουν αυτές τις ενέργειες και κυκλοφορούν ανάμεσα μας δεν μπορεί να λέγονται άνθρωποι”, κατέληξε με πόνο ψυχής και βουρκωμένα μάτια ο κ. Αλιγιζάκης.

Χανιώτικα νέα