Χανιά: Αγανάκτηση πολιτών για τη συμπεριφορά Ρομά – Η απάντηση της αστυνομίας

Χανιά: Αγανάκτηση πολιτών για τη συμπεριφορά Ρομά – Η απάντηση της αστυνομίας

Χανιά: Αγανάκτηση πολιτών για τη συμπεριφορά Ρομά – Η απάντηση της αστυνομίας

Συνεχή είναι τα παράπονα που εκφράζονται στην Άμεση Δράση της Ελληνικής Αστυνομίας για την παράνομη εγκατάσταση Ρομά εντός και εκτός της πόλης των Χανίων.

Πολίτες επικοινωνούν καθημερινά με τα “Χανιώτικα νέα” εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για κατάληψη δημόσιων και κοινόχρηστων χώρων όπως πάρκα στο κέντρο της πόλης από Ρομά οι οποίοι παράλληλα κάνουν παρεμπόριο.

Συγκεκριμένα έχει γίνει “συνήθεια” τις τελευταίες εβδομάδες, να κυκλοφορούν με ανταλλακτικά υαλοκαθαριστήρων πιέζοντας τους οδηγούς να αγοράσουν, ενώ πολλές φορές τα πράγματα ξεφεύγουν καθώς προκαλούνται ζημιές στα οχήματα!

Οι πολίτες έκαναν αναφορά για την κατάσταση που επικρατεί στο πάρκο “Άλκηστις Αγοραστάκη”, τον χώρο του πάρκινγκ στην “Ρεγγίνα”, στον Κουμπέ, στους Αγ. Αποστόλους, ενώ το φαινόμενο με το παραεμπόριο ανταλλακτικών υαλοκαθαριστήρων απαντάται όπου υπάρχει χώρος στάθμευσης ακόμα και έξω από μεγάλα σούπερ μάρκετ.

«Η κατάσταση είναι τραγική», αναφέρει περίοικος του πάρκου απέναντι από το Ωδείο και εξηγεί: «Πολλές φορές δεν μπορούμε να ανοίξουμε τα παράθυρα γιατί βαράνε μουσικές από το πρωί. Κανένας δεν ενδιαφέρεται. Αστυνομία και Δήμος δεν κάνουν τίποτα. Και όλα αυτά στο κέντρο των Χανίων, σε ένα χώρο που υποτίθεται είναι παιδική χαρά!».

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, σε σύσκεψη που έγινε πρόσφατα ζητήθηκε από τον Δήμο Χανίων να παραχωρήσει διαθέσιμο δημοτικό χώρο (είτε απαλλοτριωμένο είτε με ενοικίαση) προκειμένου να μπορούν να εγκατασταθούν προσωρινά Ρομά οι οποίοι έρχονται ανά εποχή στην πόλη και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες..

«Όλο το Καλοκαίρι δεχόμασταν παράπονα. Στην γραμμή Άμεσης Δράσης (100) είχαμε αρκετές κλήσεις όλη τη θερινή σεζόν. Τους διώχναμε από τους Αγ. Αποστόλους και κατασκηνώνανε στην “Ρεγγίνα”. Τους διώχναμε από την “Ρεγγίνα” και πηγαίνανε αλλού…στον Κουμπέ από πίσω. Όπου έχει πάρκο, βρύση και νερό, εκεί πάνε…» ανέφερε πηγή από την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, επισημαίνοντας την ανάγκη εξεύρεσης δημοτικού χώρου για την διανυκτέρευση τους.

Χανιώτικα νέα