Χανιά: Αεροσκάφος προκάλεσε αναστατώσει με τις συνεχείς πτήσεις πάνω από Πλατανιά μέχρι και Γεωργιούπολη (φωτο)

Χανιά: Αεροσκάφος προκάλεσε αναστατώσει με τις συνεχείς πτήσεις πάνω από Πλατανιά μέχρι και Γεωργιούπολη (φωτο)

Το μικρό αεροσκάφος για μεγάλο χρονικό διάστημα έκανε ελιγμούς και πτήσεις σε χαμηλό ύψος από Πλατανιά μέχρι και Γεωργιούπολη.

Εντύπωση αλλά και προβληματισμό και ίσως ανησυχία προκάλεσε σε αναγνώστες του Flashnews.gr η πτήση ενός μικρού αεροσκάφους πάνω από την ευρύτερη περιοχή των Χανίων.

Πολίτες που το είδαν – κυρίως στην περιοχή του Ακρωτηρίου, αλλά και σε μια έκταση από τον Αποκόρωνα μέχρι τον Πλατανιά – να κάνει συνεχώς κύκλους προβληματίστηκαν για τον λόγο αυτών των πτήσεων.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Flashnews.gr πρόκειται για το αεροσκάφος Cessna Citation X C-750 της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας σε μια από τις ειδικές αποστολές που εκτελεί στον Ελληνικό εναέριο χώρο.

Σκοπός των πτήσεων αυτών είναι η από αέρος διενέργεια ελέγχων όλων των αεροναυτιλιακών βοηθημάτων και διαδικασιών διαδρομής, των συστημάτων επιτήρησης εναέριου χώρου, των τερματικών βοηθημάτων αεροναυτιλίας, των οπτικών συστημάτων, όλων των ενεχομένων ενόργανων διαδικασιών προσέγγισης, ως και η παρακολούθηση και ανάλυση του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος των ραδιοσυχνοτήτων.

Μάλιστα η ΥΠΑ είχε εκδώσει και σχετική ΝΟΤΑΜ για την ενημέρωση όλων των αεροπορικών εταιρειών , αεροσκάφη των οποίων επρόκειτο σήμερα να πετάξουν στον εναέριο χώρο των Χανίων.

Δείτε την καταγραφή των ελιγμών του αεροσκάφους της ΥΠΑ το μεσημέρι της Παρασκευής από το flightradar24.com