Χαμός σε γαμήλιο γλέντι στην Κρήτη – «Το πάτωμα το διαλύσαμε πάνω στο κέφι, έτσι κάνουμε εμείς στην Κρήτη»

Χαμός σε γαμήλιο γλέντι στην Κρήτη – «Το πάτωμα το διαλύσαμε πάνω στο κέφι, έτσι κάνουμε εμείς στην Κρήτη»

Ένα πρωτότυπο γαμήλιο γλέντι στήθηκε στα Μάλια, με τους φίλους του ζευγαριού να έχουν ξεμείνει από πιάτα, ποτήρια και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να σπάσει -ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις- και να ξεσπούν ακόμα και στα πλακάκια!

Λίγες ώρες, μετά τον πολιτικό γάμο που τον ένωσε με την εκλεκτή της καρδιάς του, ο Μάνος Μπορμπουδάκης χορεύει ζεϊμπέκικο στην πίστα και γιορτάζει την ευτυχία του. Ο φίλος του -αποδεικνύοντας πως τα Κρητικά γλέντια είναι πάντα ξεχωριστά- αντί να πετάξει πιάτα και ποτήρια στα πόδια του γαμπρού, «το πήγε ένα βήμα παραπέρα» και με την βοήθεια ενός κομπρεσέρ «ξήλωσε» ακόμα και τα πλακάκια της πίστας!

Την ίδια στιγμή μάλιστα, ένας τρίτος άνδρας σπάει μία μεγάλη πήλινη γλάστρα, πάνω στα «μπάζα» που έχουν μαζευτεί και το βίντεο -φυσικά- γίνεται μέσα σε λίγες ώρες viral στο TikTok. Φυσικά, το σκηνικό θυμίζει σε όλους την ταινία «Όλα είναι δρόμος» και συγκεκριμένα, την θρυλική σκηνή με την ατάκα «Ηλία ρίχ’το», όπου ο πρωταγωνιστής αποφασίζει να «γλεντήσει» γκρεμίζοντας το κέντρο νυχτερινής διασκέδασης. Εξ’ ου άλλωστε και το χαρακτηριστικό τραγούδι που συνοδεύει το βίντεο.

Χαμός σε γαμήλιο γλέντι στην Κρήτη – Ξήλωσαν τα πλακάκια με κομπρεσέρ!

Όσο για το μέγεθος της ζημιάς και το κόστος της, κανείς δεν δείχνει να ανησυχεί. Ο γαμπρός, κος Μάνος Μπορμπουδάκης αναφέρει στο protothema.gr πως στην Κρήτη αυτά δεν τα υπολογίζουν: «Εδώ που μένουμε, είμαστε όλοι μια οικογένεια, δεν υπάρχει θέμα για το ποιος πληρώνει και ποιος όχι, το κάναμε πάνω στο γλέντι».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ξενοδοχείο, στο οποιο και έλαβε χώρα το γαμήλιο γλέντι είναι υπό την ιδιοκτησία της νύφης, με τον Πάνο Μαρκογιαννάκη, ο οποίος και διέλυσε το πάτωμα να είναι στενός οικογενειακός τους φίλος.

«Εμείς τα κάνουμε συχνά αυτά, απλά τώρα έτυχε να πάρει διαστάσεις. Έχουμε κάνει πολλά τέτοια γλέντια, αλλά δεν είναι για την δημοσιότητα, τα κάνουμε για εμάς», εξηγεί ο Μάνος Μπορμπουδάκης.

Δείτε ολόκληρο το βίντεο: 

Ο άνδρας που κρατάει το κομπρεσέρ στο βίντεο μάλιστα, δεν είναι εντελώς άγνωστος για το κοινό. Πρόκειται για τον Πάνο Μαρκογιαννάκη, τον Κρητικό γυμναστή που είχε γίνει ξανά viral πριν από δύο χρόνια, με την εμφάνισή του μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου και έψαλλε τον Εθνικό Ύμνο μαζί με τους μαθητές του. Δέος είχε προκαλέσει τότε, ο σεβασμός που έδειξαν τα παιδιά, τόσο στο μνημείο, όσο και στον γυμναστή τους. Ο ίδιος μάλιστα, χαρακτηρίστηκε «υπόδειγμα δασκάλου» και είχε κερδίσει το κοινό με το ήθος και τον σεβασμό που κατάφερε να μεταλαμπαδεύσει στους μαθητές του.

Η σχέση του με το ζευγάρι, κρατάει πολλά χρόνια, πριν καν γνωριστούν οι δυο τους. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κου Μπορμπουδάκη, ο Πάνος Μαρκογιαννάκης ήταν φίλος με τους γονείς και των δύο, πριν καν εκείνος συναντήσει την σύζυγό του, Εύα Κυραλάκη.

Χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης και σεβασμού και όσοι τον γνωρίζουν, έχουν να πουν τα καλύτερα για εκείνον. Άνθρωπος από το φιλικό του περιβάλλον δήλωσε στο protothema.gr: «Αν δεν ήταν αυτός, πολλά πράγματα στα Μάλια δεν θα γίνονταν. Πχ. το καρναβάλι και γενικά, διάφορες εκδηλώσεις. Δεν είναι του φαίνεσθαι και γενικά δεν μιλάει για όσα κάνει. Ό,τι κάνει, είναι της στιγμής και το κάνει εκεί που αγαπά. Δεν μπορώ να τον χαρακτηρίσω με μία κουβέντα μόνο, ο Παναγιώτης είναι τόσα πολλά, που θα έπρεπε να γράφω για ώρες και σίγουρα πάλι κάτι θα ξεχνούσα. Από που να τον πιάσεις; Δεν πιάνεται».

panosmarkogiannakis

Όπως φανερώνει ο λογαριασμός του στο Facebook, ο Πάνος Μαρκογιαννάκης είναι πολυπράγμων, ευαισθητοποιημένος και ενεργός πολίτης. Όχι μόνο ασχολείται με τα κοινά, τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και το management της ξενοδοχειακής μονάδας Aegean Sky, αλλά οργανώνει επίσης συχνά εθελοντικές αιμοδοσίες τόσο στα Μάλια, όσο και σε άλλες περιοχές της Κρήτης, όπου και διαμένει.