Χαλάρωση των μέτρων μετά μουσικής – Τι αλλάζει από σήμερα στη ζωή μας

Χαλάρωση των μέτρων μετά μουσικής – Τι αλλάζει από σήμερα στη ζωή μας

Μετά από μήνες σιωπής, επιτέλους από σήμερα, τα ηχεία των καταστημάτων εστίασης θα ηχήσουν με μελωδίες.

Όπως υπενθύμισε και επίσημα χθες ο Νίκος Χαρδαλιάς, η μουσική επιστρέφει από σήμερα 12/6 σε εξωτερικούς χώρους εστίασης, στους οποίους βέβαια, φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες.

Φυσικά, σε περίπτωση που κάποιοι δεν τηρήσουν τα μέτρα, οι επιχειρήσεις αυτές θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο και συγκεκριμένα 5.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση ενώ αν το ξανακάνουν, τους περιμένει αναστολή λειτουργίας 15 ημερών. 

Όμως, από σήμερα 12/6 δεν είναι μόνο η μουσική που επιστρέφει και αλλάζει την καθημερινότητά μας.

Επεκτείνεται κατά μία ώρα, ο χρόνος που επιτρέπεται να κυκλοφορούμε. Συγκεκριμένα, από σήμερα, η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινάει στη 01.30 μετά τα μεσάνυχτα και διαρκεί μέχρι τις 5.00 το πρωί. 

Επίσης, από σήμερα, 12/06 ανοίγουν οι επιχειρήσεις εστίασης σε αεριζόμενες στοές και μόνο για εκείνες που έχουν δύο ελεύθερες διόδους ώστε να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος καθώς και ο φυσικός αερισμός.

Ανάμεσα στις αλλαγές της καθημερινότητας, είναι και μία για τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας όπου επιτρέπεται πλέον ταυτόχρονα παρουσία τεσσάρων πελατών σε καταστήματα εμβαδού ως 100 τετραγωνικά μέτρα.

Αλλαγές και στην πληρότητα σε χώρους θεαμάτων

Από σήμερα 12/06 αυξάνεται και το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος – θεάματος από 50% σε 75% όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας ως 1.000 θέσεις, σε 70% έως 5.000 θέσεις, σε 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων και αν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα. Σε κάθε περίπτωση με υποχρεωτική μάσκα για όλους.

Οι αλλαγές που έρχονται τις αμέσως επόμενες ημέρες

Σύντομα όμως, αναμένονται και άλλες αλλαγές στη ζωή μας, με νέα ανοίγματα, πάντα βέβαια με την προϋπόθεση, ότι τα κρούσματα θα συνεχίσουν να πέφτουν όσο μεγαλώνει το ποσοστό των εμβολιασμένων και όσο θα ζεσταίνει ο καιρός…

Συγκεκριμένα:

  • Από 14/06 επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών, όλων των εξαμήνων καθώς και των κέντρων διά βίου μάθησης των ΑΕΙ.
  • Από 01/07 το όριο για τις υπηρεσίες catering – δεξιώσεων αυξάνεται σε 300 άτομα από 100 που είναι αυτή τη στιγμή.
  • Από 01/07 και πάντα με την προϋπόθεση ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν, η απαγόρευση κυκλοφορίας σταματά εντελώς.
  • Όσον αφορά στις εμποροπανηγύρεις, αποφασίστηκε η επανέναρξή τους μόνο στις Περιφερειακές Ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%. Και το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.
  • Από 15/06 επαναλειτουργούν οι σχολές χορού και στις λαϊκές αγορές η απόσταση στους πάγκους θα είναι 1 μέτρο.

newsit.gr