Ασυνείδητοι έβαλαν κάλτσα στο κεφάλι ενός κύκνου – Τους ψάχνει η αστυνομία

Ασυνείδητοι έβαλαν κάλτσα στο κεφάλι ενός κύκνου – Τους ψάχνει η αστυνομία

Ασυνείδητοι έβαλαν κάλτσα στο κεφάλι ενός κύκνου – Τους ψάχνει η αστυνομία

Δεν θα σταματήσει τις έρευνες η αστυνομία αν δεν βρει τον υπεύθυνο αυτής της παρ’ ολίγον τραγικών συνεπειών φάρσας.

το κυνήγι για τον εντοπισμό των δραστών έχει ξεχυθεί η αστυνομία στου Λίνκολν στη Βρετανία, καθώς ασυνείδητοι έβαλαν μία κάλτσα στο κεφάλι ενός κύκνου, στην περιοχή Coulson Road, και αν δεν την είχαν βγάλει, το πουλί θα μπορούσε να είχε πεθάνει.

Ο αξιωματικός της αστυνομίας του Λίνκολν, δήλωσε: «Οποιοσδήποτε τύπος σκληρότητας απέναντι σε ζώα δεν θα γίνει ανεκτός και αποδεκτός και θα διεξάγουμε πλήρη έρευνα γι αυτό το περιστατικό. Συνεργαζόμαστε με οργανώσεις της άγριας πανίδας που μας αναφέρουν αυτά τα περιστατικά για να μπορέσουμε να τα διερευνήσουμε».

Στη συνέχεια ανέφερε πως «δεν πιστεύουμε ότι αυτό ήταν κάτι τυχαίο. Εάν δεν είχε παρέμβει η οργάνωση «Διάσωση του Κύκνου», το πουλί θα είχε πεθάνει από πείνα ή ενδεχομένως από ασφυξία».</p

Η αστυνομία της περιοχής μάλιστα αναζητά πληροφορίες από οποιονδήποτε μπορεί να βοηθήσει. Μάρτυρες που είδαν κάποιον να κινείται δίπλα στο νερό τις προηγούμενες μέρες. Εξήγγειλε δε, πως δεν θα σταματήσει τις έρευνες αν δεν βρεθεί ο υπεύθυνος ή οι υπεύθυνοι.  

«Οι συνέπειες αυτής της ανόητης φάρσας θα μπορούσαν να είχαν οδηγήσει αυτό τον κακόμοιρο κύκνο να υποφέρει για μεγάλο χρονικό διάστημα και τελικά να οδηγούνταν στο θάνατο. Δεδομένου ότι αυτή είναι η εποχή αναπαραγωγής και ωοτοκίας, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στον θάνατο και τα αυγά του κύκνου», τόνισε εκπρόσωπος από την οργάνωση για την προστασία του κύκνου.

 Οι κύκνοι προστατεύονται βάσει του νόμου περί άγριας ζωής και εξοχής από το 1981.