Απίστευτος επιβάτης αεροσκάφους πετούσε κέρματα στον κινητήρα για.. καλή τύχη

Απίστευτος επιβάτης αεροσκάφους πετούσε κέρματα στον κινητήρα για.. καλή τύχη

Η αεροπορική εταιρεία κατέθεσε μήνυση και ο υπαίτιος τώρα αντιμετωπίζει ποινική δίωξη για την αναβολή της πτήσης με 162 επιβάτες

Μήνυση κατέθεσε μια κινεζική αεροπορική εταιρεία σε έναν επιβάτη ο οποίος άρχισε να πετά κέρματα μέσα στον κινητήρα του αεροπλάνου για… καλή τύχη.

Ο πιλότος αναγκάστηκε να προσγειώσει το αεροσκάφος ενώ οι ζημιές που προκλήθηκαν κοστολογούνται στα 20.000 δολάρια.

Το προσωπικό της εταιρείας, η οποία ονομάζεται… κατά σύμπτωση «Lucky Air», ρώτησε τους πελάτες ποιοι είχαν πετάξει τα νομίσματα αφού εντόπισαν δύο από αυτά στην άσφαλτο κοντά στον αριστερό κινητήρα πριν την πραγματοποίηση μιας εγχώριας πτήσης στις 17 Φεβρουαρίου.

Την ευθύνη για την πράξη έφερε ένας επιβάτης, 28 ετών, ο οποίος ονομάζονταν Λου. Ο ίδιος παραδέχτηκε πως πέταξε τα κέρματα για καλή τύχη και τώρα αντιμετωπίζει ποινική δίωξη για την αναβολή της πτήσης, για την οποία είχαν πληρώσει 162 επιβάτες.

Η αεροπορική εταιρεία επίσης δήλωσε πως η ακύρωση της πτήσης και όσα προέκυψαν στη συνέχεια -δηλαδή ο πλήρης έλεγχος του κινητήρα και η μεταφορά των επιβατών σε άλλο αεροπλάνο, κόστισε περίπου 21.000 δολάρια.
Ο νεαρός προσήχθη από τις Αρχές ενώ κρατήθηκε για επτά ημέρες. Εναντίον του θα κατατεθεί μήνυση τις επόμενες μέρες.

«Το περιστατικό προκάλεσε οικονομική ζημιά ύψους 140.000 γουάν στην εταιρεία μας η οποία φυσικά θα κινηθεί νομικά», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Lucky Air.

Ένα παρόμοιο συμβάν είχε αντιμετωπίσει η αεροπορική εταιρεία και το 2017 , όταν ένας άλλος ηλικιωμένος επιβάτης έριξε δύο νομίσματα επίσης για καλή τύχη.

Την ίδια χρονιά, ένας 80χρονος έριξε εννέα κέρματα στον κινητήρα ενός αεροσκάφους της Southern Airline, προκαλώντας ζημιές πάνω από ένα εκατομμύριο γουάν.

protothema.gr