Απάνθρωπη συμπεριφορά οδηγού λεωφορείου σε ΑμΕΑ: «Δεν έχεις βοηθό ρε; Τότε γιατί βγαίνεις;» (video)

Απάνθρωπη συμπεριφορά οδηγού λεωφορείου σε ΑμΕΑ: «Δεν έχεις βοηθό ρε; Τότε γιατί βγαίνεις;» (video)

Τη συμπεριφορά ενός οδηγού λεωφορείου καταγγέλλει μέσω ενός βίντεο, άτομο με αναπηρία.

Είναι από τις στιγμές που σου σφίγγεται το στομάχι το παρακάτω βίντεο με την καταγγελία ενός ατόμου με αναπηρία, καθώς στην προσπάθεια να επιβιβαστεί στο λεωφορείο αντιμετωπίζει μια εξοργιστική συμπεριφορά από τον οδηγό.

Το άτομο με αναπηρία όπως φαίνεται στο βίντεο που ανέβασε στο TikTok προσπαθεί να επιβιβαστεί στο λεωφορείο, αλλά δεν κατεβαίνει η ειδική ράμπα για τα ΑμΕΑ.

Τότε πλησιάζει στην μπροστινή πόρτα, με τον οδηγό βλέποντάς τον να του λέει: «Δεν έχεις βοηθό ρε;». Όταν του απαντάει «όχι, βγαίνω μόνος μου», ο οδηγός του λέει: «Τότε γιατί βγαίνεις; Ε αφού δεν μπορείς! Να μην βγαίνεις!».

Αφού τελικά ο οδηγός του λεωφορείου τον βοήθησε να ανέβει στο λεωφορείο, επιμένει στα προσβλητικά του λόγια, λέγοντας «ρε συ το κράτος σου πληρώνει βοηθό. Όλα στην τσέπη…».

«Πρώτα να πω ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που παίρνω λεωφορείο μόνος μου στην Ελλάδα. Η πρώτη ήταν το προηγούμενο βίντεο που ανέβασα. Πιστεύετε ότι αυτή η εμπειρία με βοήθησε ώστε να αρχίσω να κινούμαι περισσότερο με λεωφορεία ή όχι;», αναρωτιέται ο χρήστης του TikTok που απλώς ήθελε να πάει να πιει έναν καφέ με τους φίλους του.

Το βίντεο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με τον χρήστη του Tik Tok να τονίζει σε σχόλιό του πως «έχω αποκρύψει τον οδηγό και το δρομολόγιο, επειδή ο σκοπός του βίντεο είναι να αναδείξει ένα συστημικό πρόβλημα, και όχι να στοχοποιήσει έναν οδηγό».

@kapten_amearika

Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου; (no pun intended) #oasa #anapiria #amea @kyriakosmitsotakis_

♬ original sound – Κάπτεν ΑμεΆρικα – Κάπτεν ΑμεΆρικα