Απαγόρευση κυκλοφορίας: Μόνο με SMS στο 13033 οι μετακινήσεις με ρολόι και όριο

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Μόνο με SMS στο 13033 οι μετακινήσεις με ρολόι και όριο

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Μόνο με SMS στο 13033 οι μετακινήσεις με ρολόι και όριο
explore Chania

Νέα σκληρότερα μέτρα για τις άσκοπες μετακινήσεις βάζει στο τραπέζι εντός δύο ή τριών ημερών το πολύ η κυβέρνηση, με σκοπό να μετριάσει τις άσκοπες μετακινήσεις των πολιτών, στο πλαίσιο ενεργειών για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊό.

Η κυβέρνηση προχωρά σε νέα μέτρα ενώ θέλει να προλάβει και τυχόν χαλάρωση των πολιτών ενόψει Πάσχα. Μία γεύση από τα μέτρα που θα ανακοινωθούν αύριο – μεθαύριο έδωσε χτες μιλώντας στο OPEN ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Τόνισε πως η αλλαγή έρχεται με σκοπό να βάλει ένα τέλος στις καταχρήσεις και στην αλόγιστη χρήση SMS στο 13033, μέτρο που προφανώς δεν έχει να κάνει με τους «συνεπείς» πολίτες.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων έχει αγκαλιάσει αυτά τα δύσκολα μέτρα, τα οποία όμως είναι απαραίτητα για να αποφύγουμε τη διασπορά του κορωνοϊού. Οι συνεπείς δεν είναι κορόιδα. Θα πρέπει όλοι να μένουμε στο σπίτι. Όσοι κάνουν κατάχρηση για να είναι όλη την ημέρα έξω, θα νιώσουν σύσφιξη των μέτρων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας, ο οποίος έκανε γνωστά και τα νέα μέτρα που σε «δύο με τρεις ημέρες» θα ανακοινωθούν, όπως τόνισε.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τέλος στην αλόγιστη χρήση SMS

Οι απαράδεκτες εικόνες στους δρόμους, αλλά και έξω από καταστήματα τραπεζών και άλλων υπηρεσιών, έβαλαν σε σκέψεις την κυβέρνηση, η οποία αποφάσισε να προχωρήσει σε επιπλέον μέτρα. Όπως τόνισε ο κ. Πέτσας, αυτά τα μέτρα, για την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση, θα έχουν να κάνουν κυρίως με τον χρονικό περιορισμό που θα τεθεί στις εξόδους των πολιτών.

«Τέτοιου είδους μέτρα είναι να υπάρξει ένας περιορισμός στην ώρα που μπορεί να βγαίνει κανείς, δηλαδή να υπάρχει ένα δίωρο, ένα τρίωρο για μία συγκεκριμένη μετακίνηση, και ένας άλλος περιορισμός που μπορεί να μπει είναι ότι δεν μπορεί να βγαίνει κανείς για περισσότερες από 1-2 φορές για συγκεκριμένες αιτίες», είπε χαρακτηριστικά.
Αυτά τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση και αναμένονται άμεσα οι ανακοινώσεις, όπως είπε ο ίδιος ο κ. Πέτσας, είναι τα εξής:

1) τρίωρος χρονικός περιορισμός μετακίνησης πολιτών,
2) περιορισμός του αριθμού μετακινήσεων του κάθε πολίτη,
3) χρονικό περιθώριο προσέλευσης σε υποκαταστήματα τραπεζών,
4) κατάργηση της γραπτής δήλωσης και δήλωση μετακίνησης μόνο με SMS

Πηγή: dikaiologitika.gr