Αντώνης Τσαπατάκης: «Δεν σταμάτησα ποτέ να ελπίζω ότι μπορεί να γίνω καλύτερος»

Αντώνης Τσαπατάκης: «Δεν σταμάτησα ποτέ να ελπίζω ότι μπορεί να γίνω καλύτερος»

«Στόχος μου στο Παρίσι να κυνηγήσω το καλύτερο δυνατό. Από την στιγμή που ανεβαίνεις στον βατήρα, είσαι νικητής» δηλώνει στον «Real fm 97,8» ο Αντώνης Τσαπατάκης για την πρόκριση του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, που θα γίνουν του χρόνου στην γαλλική πρωτεύουσα.

Την περασμένη Δευτέρα στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κολύμβησης για Άτομα με ειδικές ανάγκες, που γίνεται στο Μάντσεστερ, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα πρόσθιο της κατηγορίας SB4 και παράλληλα εξασφάλισε και την συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 (δείτε εδώ).

«Στον τελικό είχα έναν καινούργιο αντίπαλο, τον Ουκρανό Ντράπκιν, και πιέστηκα αρκετά. Γύρισα δεύτερος στο πρώτο 50άρι, όμως στη συνέχεια εξαπέλυσα την επίθεση μου και στα τελευταία 20 μέτρα σταδιακά πέρασα μπροστά και κέρδισα» ανέφερε, ο χάλκινος παραολυμπιονίκης του Τόκιο, για την κυριαρχία του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα όπου πήρε το δεύτερο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο στην διοργάνωση.

Ο Αντώνης Τσαπατάκης προέτρεψε τα νέα παιδιά, που ασχολούνται με τον αθλητισμό, να μην το βάζουν ποτέ κάτω. «Δεν σταμάτησα όσα χρόνια ασχολούμαι με την κολύμβηση, να ελπίζω ότι μπορώ να γίνω καλύτερος. Για να φτάσω να πάρω το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση, πέρασαν 15 χρόνια. Αλλά δεν τα παράτησα. Ήμουν τέταρτος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2012 και το 2016, αλλά δεν απογοητεύτηκα ποτέ. Με ενδιαφέρει να ξέρω ότι τερμάτισα και να έρθουν όλα όπως τα σχεδίασα. Να ξέρω ότι έδωσα το 100% των δυνατοτήτων μου. Αυτός είναι ο νικητής» υπογράμμισε.

enikos.gr