Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Χανιώτης παραολυμπιονίκης Τσαπατάκης

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Χανιώτης παραολυμπιονίκης Τσαπατάκης

Είναι ο Αντώνης Τσαπατάκης ο οποίος χθες (31/7) έγραψε μια ακόμα χρυσή σελίδα στη μεγάλη του καριέρα ανεβαίνοντας ξανά στη κορυφή του κόσμου. Βασικά δεν… κατέβηκε από αυτή που κατέκτησε πέρυσι στη Μαδέιρα.

Ο Χανιώτης πρωταθλητής και παραολυμπιονίκης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 100μ. πρόσθιο SB4,στο 11ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παρά Κολύμβησης που διεξάγεται στο Μάντσεστερ της Αγγλίας.

Ο Έλληνας παραολυμπιονίκης τερμάτισε σε 1:39.53 και αν και γύρισε δεύτερος στο πρώτο 50άρι, κατάφερε και με δυνατό φίνις κατέκτησε το πρώτο χρυσό για την ελληνική αποστολή που ήδη μετράει δύο μετάλλια-και ένα χάλκινο με τον Γιάννη Κωστάκη στα 50μ. πρόσθιο SB2, που κατέκτησε λίγο νωρίτερα.

Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Ουκρανός Ντράπκιν με 1:40.83 και το χάλκινο ο Νίκολας Ριβέρο, από την Αργεντινή, που τερμάτισε σε 1:46.08.

Οι αγώνες του τελευταίου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Παρά Κολύμβησης πριν από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, τον επόμενο χρόνο, διεξάγονται στο Aquatics Centre της πόλης του Μάντσεστερ και συμμετέχουν περισσότεροι από 600 κολυμβητές ΑμεΑ, από περίπου 70 χώρες.

sportcaster.gr