Αντώνης Καφετζόπουλος: Είμαι 72 ετών, οι ηθοποιοί δεν βγαίνουν ποτέ σε σύνταξη

Αντώνης Καφετζόπουλος: Είμαι 72 ετών, οι ηθοποιοί δεν βγαίνουν ποτέ σε σύνταξη

«Είχα κάνει πρόταση στο Εθνικό θέατρο και με έφτυσαν»

Για τη συνεργασία με τον γιο του, τους «Παντρεμένους έχουν ψυχή», την απόρριψη από το Εθνικό και αυτό που του λείπει από το ρεπερτόριό του μίλησε στο «Πάμε Δανάη!» ο Αντώνης Καφετζόπουλος.

«Το αρχαίο δράμα δεν μου λείπει. Αυτό που μου λείπει είναι ένας καλός Σαίξπηρ, που δεν έχω παίξει ποτέ. Ελπίζω να έρθει ένας καλός Σαίξπηρ και να μπορώ να περπατήσω, μην είμαι σε αμαξίδιο. Είμαι 72 ετών. Οι ηθοποιοί δεν βγαίνουν ποτέ σε σύνταξη, πάντα όσο αντέχεις θα δουλεύεις» είπε.

Ο ηθοποιός, μίλησε για την παράσταση που πρωταγωνιστεί αλλά και για τον χώρο του θεάτρου. «Η παράσταση “Τάο” είναι ένα έργο σαιξπηρικού μεγέθους με την ιδιορρυθμία ότι όλα συμβαίνουν στην αθηναϊκή νύχτα. Η συνεργασία με τον γιο μου είναι μία χαρά, δεν έχει θέματα. Δεν είμαι με κανέναν αυστηρός. Το επάγγελμα του ηθοποιού είναι χάλια, αβέβαιο και έχει προβλήματα, άλλα στην οικογένεια μας δεν είπαμε ποτέ στα παιδιά τι να κάνουν. Στο θέατρο έχει ανταμειφθεί η ανηθικότητα, πρέπει να είναι κάνεις στην τσίλια με τους ανθρώπους, γιατί οι άνθρωποι έχουν πολλές πλευρές», συμπλήρωσε.

Για την νέα σειρά που θα συμμετάσχει δήλωσε πως, «έρχεται σειρά στην ΕΡΤ1, από τον Βασίλη Νεμέα. Αφορά ένα ζευγάρι αιωνίως ερωτευμένων και ηλικιωμένων, που θα παίζω με την Λυδία Φωτοπούλου».

«Πρότεινα στην ΕΡΤ την επαναφορά του «Εύρηκα». Αρπαχτήκαμε με τα οικονομικά, γιατί τους φαινόταν ακριβό. Θα το επιδιώκω για όλη μου τη ζωή. Στο σχολείο υπήρχε ρατσιστική συμπεριφορά από Τουρκάλα δασκάλα, που μας έδερνε πολύ. Ήταν μία εξαίρεση, γιατί είχε ψυχολογικά προβλήματα. Τα νούμερα τηλεθέασης τα παρακολουθούσα υποχρεωτικά. Πλέον δεν με ενδιαφέρουν καθόλου», πρόσθεσε ο Αντώνης Καφετζόπουλος.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην σειρά «Οι παντρεμένοι έχουν ψυχή». «Την 1η σεζόν οι “Παντρεμένοι έχουν ψυχή” έρχονταν τρίτο, τέταρτο και καταϊδρωμένο. Όταν το έβαλαν το καλοκαίρι επανάληψη, ανακάλυψαν ότι είναι και καλό και εμπορικό. Επί δυο χρόνια οι “Παντρεμένοι έχουν ψυχή” ήταν νούμερο ένα με διάφορα από οτιδήποτε άλλο πρόγραμμα. Δεν με φωνάζουν πια “Ακάλυπτο”. Έχει μείνει ακόμη το κύριε Αντρέα», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Καφετζόπουλος και συνέχισε:

«Αυτό που θυμάμαι από το “Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή” είναι ότι, δεν τελειώναμε ποτέ μία σκηνή χωρίς κάποιος να μη γελάσει. Είχα κάνει πρόταση στο Εθνικό θέατρο και με έφτυσαν. Μου είπαν ότι δεν τους ενδιαφέρει να είναι στον προγραμματισμό τους και το πήρα προσωπικά».

newsbeast.gr