Αντιμέτωπος με την φυλακή πασίγνωστος Κρητικός καλλιτέχνης!

Αντιμέτωπος με την φυλακή πασίγνωστος Κρητικός καλλιτέχνης!

Σε 8 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, πασίγνωστος Κρητικός καλλιτέχνης, στον οποίο αποδίδεται ότι υπεξαίρεσε ποσό της τάξεως του 1 εκατομ. 600 χιλιάδων ευρώ, από Τράπεζα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα, με την Τράπεζα να εκπροσωπείται από ομάδα νομικών από Κρήτη και Αθήνα, ενώ ο κατηγορούμενος δεν ήταν στο δικαστήριο αλλά εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του.

Ο καλλιτέχνης κρίθηκε ένοχος σε δεύτερο βαθμό, του επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών. Η απόφαση είναι τελεσίδικη και εκτελεστή, πράγμα που σημαίνει ότι αναμένεται να οδηγηθεί στη φυλακή.

Στο πρωτόδικο δικαστήριο του είχαν αναγνωριστεί δύο ελαφρυντικά, αυτά του σύννομου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Να σημειωθεί ότι ο καταδικασθείς έχει δικαίωμα να προσφύγει στον Άρειο Πάγο για την αναίρεση της απόφασης και να επιτύχει αναστολή εκτέλεσης της ποινής.

Η απόφαση, λόγω και του πρωταγωνιστή της υπόθεσης, έχει προκαλέσει ήδη “κύμα” συζητήσεων στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Η επίμαχη υπόθεση είχε διαδραματιστεί πριν από περισσότερα από 12 χρόνια. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο γνωστός καλλιτέχνης εργαζόταν ως προϊστάμενος τραπεζικού υποκαταστήματος στο Ηράκλειο. Ο εν λόγω άνδρας φέρεται να υπεξαίρεσε από την εν λόγω τράπεζα χρηματικό ποσό, ύψους περίπου 1.600.000 ευρώ. Επισημαίνεται ότι ο καταδικασθείς φέρεται να είχε ομολογήσει την πράξη που του είχε αποδοθεί.

cretalive.gr