Αναβίωσαν τη Μάχη της Κρήτης με φοβερή αναπαράσταση (φωτο)

Αναβίωσαν τη Μάχη της Κρήτης με φοβερή αναπαράσταση (φωτο)

Στο πάρκο “Αντώνης Τρίτσης”, στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα μια ιστορική αναπαράσταση της Μάχης της Κρήτης, με τη συνδρομή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων, η οποία ενώνει υπό τη σκέπη της 283 συλλόγους σε όλη τη χώρα, και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό.

Όπως δήλωσε στο zarpanews.gr και την Ευτυχία Πενταράκη ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μανώλης Πατεράκης: “Άλλες χρονιές μαζευόμασταν 120 σωματεία στη Μητρόπολη, καταθέταμε στεφάνια στον Αγνωστο Στρατιώτη. Δύο χρόνια τώρα όμως δεν μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό πια και η ιδέα ξεκίνησε από τον Μανώλη τον Καζεράκη. Το εξετάσαμε και προχωρήσαμε στην υλοποίηση. Και κάναμε μια μικρογραφία  του συνόλου της πραγματικής μάχης, με έναν Γερμανό αλεξιπτωτιστή που συλλαμβανεται από Κρητικούς.”

Ο Μανώλης Καζεράκης, φωτογράφος και μέλος της Ομοσποδίας, ανέφερε: “Πάντα κατεβαίναμε στη Μητρόπολη, πηγαίναμε στο Σύνταγμα για κατάθεση στεφάνων, φέτος δεν θα γινόταν αυτό. Και σκέφτηκα να κάναμε κάτι άλλο, με τη βοήθεια και του προέδρου της Ομοσπονδίας. Βρήκα τα παιδιά που είναι μια παρέα αναβιωτών και στο Πάρκο Τρίτση κάναμε την αναπαράσταση. Αυτοί έχουν γνήσιες στολές, αλεξίπτωτα, το απαραίτητο υλικό. Μας πήρε περίπου τρεις ώρες.”

Στη φωτογράφιση πήραν μέρος μέλη της Ομάδας Αναβίωσης Ελληνικού Στρατού 1940, οι οποίοι έχουν και γερμανικές στολές για την κάλυψη των αναγκών παρουσίασης. Μοντέλα διετέλεσαν ο χοροδιδάσκαλος Παναγιώτης Φραγκάκης, ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας Βασίλης Κολυδάκης. Κρητικοί ήταν ντυμένοι επίσης ο Νίκος Φασουλάς και ο Σπύρος Αθανασάκης και σαν Γερμανοί οι Θεοδόσης Νέλιος, Μίλτος Ταμβάκης και Νίκος Γαρυφαλάκης.

Φωτογράφοι ήταν οι Μανώλης Καζεράκης, Κωνσταντίνος Καζεράκης και Αλέξης Τσέκας.

Δείτε τις φωτογραφίες:
zarpanews.gr – Ευτυχία Πενταράκη