Αναταραχές στην Ryanair – Περικοπές μισθών και 3000 απολύσεις

Αναταραχές στην Ryanair – Περικοπές μισθών και 3000 απολύσεις

Αναταραχές στην Ryanair – Περικοπές μισθών και 3000 απολύσεις
explore Chania

Αιφνίδια ανακοίνωση από την Ryanair καθώς κάνει δυσοίωνες προβλέψεις για την ανάκαμψη των ταξιδιών.

Η Ryanair σχεδιάζει να περικόψει μισθούς και 3.000 θέσεις εργασίας, ως απάντηση στην κρίση κορωνοϊού, η οποία έχει πλήξει τις πτήσεις.  

Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι δεν αναμένει πως έσοδα και επιβάτες θα επιστρέψουν στα επίπεδα προ-κορωνοϊού πριν το καλοκαίρι του 2022 το νωρίτερο, μεταδίδουν οι New York Times.  

Η Ryanair σκοπεύει επίσης να ζητήσει από την Boeing την καθυστέρηση της παράδοσης αεροπλάνων, καθώς δεν αναμένει ότι η ευρωπαϊκή εναέρια κυκλοφορία θα ανακάμψει πλήρως τα επόμενα χρόνια, δήλωσε η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία την Παρασκευή.

Πριν από δύο εβδομάδες, η αεροπορική εταιρεία είπε ότι θα μπορούσε να αποκομίσει κέρδη το 2021 και δεν είχε σχέδια να αναβάλει τις παραγγελίες.  

Ωστόσο, στην αιφνίδια ενημέρωση, η Ryanair απέρριψε το ενδεχόμενο επιστροφής στον κανονικό προγραμματισμό τον Ιούλιο και είπε ότι προβλέπεται πως μόνο το 50% των πτήσεων θα εκτελεστούν τους τρεις μήνες έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.  

Ως μέρος ενός προγράμματος σαρωτικών περικοπών, η Ryanair είπε ότι θα μπορούσε να κλείσει ορισμένες βάσεις σε όλη την Ευρώπη έως ότου ανακάμψουν τα αεροπορικά ταξίδια. Οι μισθοί αναμένεται να περικοπούν έως και 20%.  

Η εταιρεία, η οποία αναμένει καθαρή ζημιά άνω των 100 εκατ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο και μέχρι το καλοκαίρι, δήλωσε ότι η αναδιάρθρωση και οι απώλειες θέσεων εργασίας είναι μέρος σχεδίου που τίθεται σε εφαρμογή τον Ιούλιο.  

Οι περικοπές θέσεων εργασίας θα επηρεάσουν κυρίως τους πιλότους και το πλήρωμα θαλάμου, αν και τα μέτρα θα πλήξουν επίσης τις ομάδες των κεντρικών γραφείων.

Πηγή: www.lifo.gr