Αναστέλλει τις δραστηριότητές της στην Αθήνα η Uber

Αναστέλλει τις δραστηριότητές της στην Αθήνα η Uber

Αναστέλλει τις δραστηριότητές της στην Αθήνα η Uber

Τις δραστηριότητές της UberX εντός Ελλάδας αναστέλλει η Uber, εξαιτίας της νέας νομοθεσίας που ψηφίστηκε και θέτει περιορισμούς στον κλάδο.

«Η νέα νομοθεσία που ψηφίστηκε πρόσφατα περιλαμβάνει ορισμένες προβλέψεις που έχουν αντίκτυπο στις υπηρεσίες μεταφοράς (ride-sharing services)», αναφέρει σε ανακοίνωσή της στο blog της. και προσθέτει πως «θα πρέπει να εξεταστεί το εαν και το πώς μπορεί η εταιρεία να λειτουργήσει εντός του νέου πλαισίου» Για το λόγο αυτό αναστέλλουμε το UberX στην Αθήνα από την επόμενη Τρίτη μέχρι να βρούμε μια κατάλληλη λύση».

Να υπενθυμίσουμε ότι η Uber λειτουργεί δυο υπηρεσίες στην Αθήνα: την UberX που χρησιμοποιεί ιδιώτες αδειοδοτημένους οδηγούς και την UberTAXI η οποία αξιοποιεί οδηγούς ταξί. H Uber Taxi θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά ενώ η Uber X θα ανασταλλεί προσωρινά. Ωστόσοτα γραφεία της εταιρείας στην Ελλάδα θα παραμείνουν, «Δεν φεύγουμε όμως από την Ελλάδα» υπογραμμίσαν τα στελέχη της στο Insider.gr και συμπλήρωσαν ότι επιδίωξή της είναι να βρεθεί λύση για να συνεχίσει τις δραστηριότητές της στη χώρα μας, γι αυτό και παραμένει ανοιχτή για διάλογο με τους αρμόδιους φορείς.
Η εταιρεία που άρχισε να δραστηριοποιείται στην Ευρώπη το 2011 έχει αντιμετωπίσει αντιδράσεις, δικαστικές μάχες και απαγορεύσεις έχει πάρει μια πιο διαλλακτική στάση με την νέα της CEO Dara Khosrowshahi να αποφασίζει να αναστείλει τη λειτουργία της υπηρεσίας σε διάφορες πόλεις προκειμένου να συμμορφωθεί με τους εκάστοτε νόμους. Για παράδειγμα η εταιρεία ανέστειλε την λειτουργία της το προηγούμενο διάστημα και στην Βαρκελώνη αλλά επανήλθε όταν το επέτρεψε η νομοθεσία. Σημειώνεται ότι η Uber λειτουργεί σε 65 χώρες και περισσότερες από 600 πόλεις ανά τον κόσμο. Στη χώρα μας έχει παρουσία από το 2015.

Το UberX ξεκίνησε στην Αθήνα το 2015 και περισσότεροι από 450.000 άνθρωποι χρησιμοποίησαν την εφαρμογή μέχρι σήμερα για να κλείσουν μια κούρσα. Απασχολεί 200 μικρομεσαίες εταιρείες, 1.300 οδηγού και οι ενεργοί χρήστες φέτος πριν την καλοκαιρινή περίοδο έφτασαν τους 126.000.

Μετά την ανακοίνωση της είδησης στην ιστοσελίδα της η εταιρεία ξεκίνησε να ενημερώνει και τους χρήστες της με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αναλυτικά το μήνυμα της Uber αναφέρει

«Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ο νέος νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή περιλαμβάνει διατάξεις που επηρεάζουν τις υπηρεσίες ridesharing.

Θα πρέπει να αξιολογήσουμε εάν και πώς μπορούμε να λειτουργήσουμε σύμφωνα με αυτό το νέο πλαίσιο. Για αυτό το λόγο, προχωράμε στην αναστολή της υπηρεσίας uberX στην Αθήνα, τη Δευτέρα 9 Απριλίου στις 23:59 μέχρι να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις.

Καταλαβαίνουμε ότι βασίζεστε στην εφαρμογή μας για να μετακινήστε με ευκολία και ασφάλεια στην Αθήνα και αυτή η είδηση ίσως έρχεται ξαφνικά. Δεν φεύγουμε όμως από την Ελλάδα.

Προς το παρόν, θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας στην Αθήνα με την υπηρεσία uberTAXI. Προσβλέπουμε στη συνεργασία με όλους τους σχετικούς φορείς στη χώρα, ώστε να βρούμε ένα τρόπο να απολαμβάνετε τα οφέλη των σύγχρονων τεχνολογιών όπως αυτή της Uber. Ευχαριστούμε για τη στήριξη και την προτίμησή σας, καθώς συντέλεσαν στην μεγάλη επιτυχία της υπηρεσίας uberX στην Αθήνα. Εις το επανιδείν, Αθήνα!».

insider.gr