Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
χλμ Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Αναγεννιέται ο… Θρυλικός «Απόλλων» των Χανίων! Ξεκίνησαν οι εργασίες…

Αναγεννιέται ο… Θρυλικός «Απόλλων» των Χανίων! Ξεκίνησαν οι εργασίες…

Ένα από τα πιο θρυλικά κτήρια της πόλης των Χανίων, μετά από πολλά χρόνια, ετοιμάζεται να πάρει και πάλι ζωή.

Ο λόγος για τον ιστορικό κινηματογράφο «Απόλλων» στη συμβολή των οδών Αποκορώνου και Μπότσαρη, όπου μετά από μια παρατεταμένη περίοδο «ησυχίας», ετοιμάζεται να βάλει τα καλά του, ν’ αλλάξει ριζικά όψη και να μετατραπεί σε έναν υπερσύγχρονο χρόνο πώλησης ηλεκτρονικών – και όχι μόνο – προϊόντων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μετά από έναν περίπου χρόνο που δίηρκησαν οι διαβουλεύσεις μεταξύ των ιδιοκτητών του ακινήτου και της εταιρίας που θα δραστηριοποιηθεί εκεί, το deal επιτεύχθηκε και ο χρόνος πλέον μετρά ήδη αντίστροφα.

Τα συνεργεία έπιασαν τις τελευταίες ημέρες δουλειά, ο εξωτερικός χώρος «αποκλείστηκε» με λαμαρίνες προκειμένου οι εργασίες να ξεκινήσουν με γρήγορους ρυθμούς και ο… κοιμώμενος γίγαντας να ξυπνήσει.

Η…αρχή και το τέλος του «Θρύλου»

Η…αρχή και το τέλος του «Θρύλου»

Πρόκειται για έναν πραγματικά extra large χώρο, ο οποίος άνοιξε τις πύλες του για πρώτη φορά στις 24 Δεκεμβρίου του 1959, γνώρισε πολύ μεγάλες στιγμές, κινηματογραφικές αλλά και θεατρικές – το σανίδι του Απόλλωνα το είχαν πατήσει όλοι οι μεγάλοι Έλληνες ηθοποιοί της εποχής του – αλλά το πλήρωμα του χρόνου, του επιφύλαξε άλλα σενάρια…

Όταν έγινε Σούπερ Μάρκετ…

 Όταν έγινε Σούπερ Μάρκετ...

Ο «Απόλλωνας» έριξε την αυλαία του το 2007 και για αρκετά χρόνια είχε αδρανήσει. Ενδιάμεσα επιχειρήθηκε να μετατραπεί σε Σούπερ Μάρκετ γνωστής αλυσίδας, ωστόσο το εγχείρημα απέτυχε παταγωδώς και η «ιδέα» εγκαταλήφθηκε με το χώρο, να κατεβάζει για μια ακόμη φορά τα ρολά του.

Το ακίνητο «στοίχειωσε«, παρέμεινε για μια σχεδόν δεκαετία ανενεργό και τώρα είναι έτοιμο και πάλι ν’ αναγεννηθεί. Η πασίγνωστη αλυσίδα «Πλαίσιο» σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι αυτή που θα λειτουργήσει πολύ σύντομα το χώρο, ο οποίος ήταν ίσως και ο μόνος ικανός, εντός του αστικού ιστού της πόλης των Χανίων, που μπορούσε να καλύψει τις αυξημένες της ανάγκες της εν λόγω εταιρίας.

Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός πως ο «Απόλλωνας» βαδίζει ακριβώς στα ίδια… χνάρια με έναν άλλον αντίστοιχο χώρο, που έγραψαν παράλληλα την ιστορία τους. Τον κινηματογράφο «Αστέρι«, στην οδό Σκαλίδη, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια, στεγάζει τον «Κωτσόβολο«, το γνωστό κατάστημα πώλησης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών…

eparxies.gr – φωτο cinemahellas.blogspot.gr