Alishia Troushi: Μοντέλο υψηλής ραπτικής

Alishia Troushi: Μοντέλο υψηλής ραπτικής

Alishia Troushi: Μοντέλο υψηλής ραπτικής

Υψος που αγγίζει το 1,82 μ., μυστηριώ­δες πρόσωπο και ένα ζευγάρι μακριά καλλίγραμμα πόδια αρκούσαν για να παρεκκλίνει από τον δρόμο της ζωγραφικής, με την οποία ασχολούνται επαγγελματικά οι γονείς της.

Μια επιλογή που δικαίωσε και με το παραπάνω το πανέμορφο κορίτσι, η ζωή του οποίου θυμίζει παραμύθι: «Γεννήθηκα στην Πολωνία αλλά ήρθα στην Ελλάδα σε ηλικία πέντε ετών, όταν οι γονείς μου χώρισαν», εξομολογείται στο «thema people» και συνεχίζει:

«Τα πρώτα χρόνια της μετοίκησης ήταν δύσκολα καθώς δεν γνωρίζαμε τη γλώσσα. Πηγαίνοντας σχολείο τα πάντα έγιναν πιο εύκολα καθώς απέκτησα φίλους και μπήκα στην ελληνική νοοτροπία. Αν με ρωτήσουν πλέον ποια χώρα θεωρώ πατρίδα μου, θα απαντήσω, χωρίς δεύτερη σκέψη, την Ελλάδα!». Η Αλίσια Τρούση είναι σήμερα ένα καταξιωμένο μοντέλο, ανήκει στο πρακτορείο ACE και έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους Ελληνες σχεδιαστές: «Από τους πρώτους που με εμπιστεύτηκαν ήταν ο Μιχάλης Ασλάνης. Ηταν ένας γλυκός άνθρωπος με απίστευτο ήθος. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το ότι μετά τις επιδείξεις έκανε δώρα σε όλα τα μοντέλα και πως πάντα πριν από τις γιορτές μάς τηλεφωνούσε για να μας ρωτήσει πώς είμαστε και να μας ευχηθεί. Ο Μιχάλης ήταν ένας ευαίσθητος άνθρωπος που τον αγαπούσαμε όλοι. Κάποιο Πάσχα μου προσέφερε μάλιστα το σπίτι του στη Μύκονο προκειμένου να κάνω διακοπές». Ο Μιχάλης Ασλάνης δεν αποτελεί ωστόσο τον μοναδικό σχεδιαστή που ξεχωρίζει η Αλίσια στον κόσμο της εγχώριας μόδας: «Το ίδιο απλή είναι και η Σήλια Κριθαριώτη, μια γυναίκα της οποίας η δουλειά χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στο εξωτερικό. Δεν είναι τυχαίο που η Γκουίνεθ Πάλτροου φωτογραφήθηκε πρόσφατα με ρούχο της, όπως δεν είναι τυχαίο που την αγαπούν όλοι της οι συνεργάτες. Πριν από τις επιδείξεις μας σέρβιρε η ίδια μέχρι και καφέ!».

Alishia Troushi: Μοντέλο υψηλής ραπτικήςΤο βιογραφικό της Αλίσια περιλαμβάνει δεκάδες φωτογραφήσεις σε γνωστά περιοδικά, όπως «Vogue», «Μarie Claire» και «ELLE», ατέλειωτα catwalks και φυσικά επιδείξεις μόδας στο εξωτερικό: «Πριν από κάποια χρόνια είχαν έρθει οι άνθρωποι του Pierre Cardin στην Ελλάδα για να κάνουν επαφές και να διοργανώσουν ένα σόου. Οταν γνωριστήκαμε, μου πρότειναν να πάω στο Παρίσι και να δουλέψω γι’ αυτούς. Χωρίς να το σκεφτώ, μπήκα στο αεροπλάνο και ταξίδεψα για Γαλλία με σκοπό να πάρω μέρος σε επίδειξή τους, κάτι που θεωρώ μοναδική εμπειρία. Υπήρχε ένας απίστευτος επαγγελματισμός και ένας μηχανισμός ο οποίος ρύθμιζε ακόμη και την τελευταία λεπτομέρεια. Εκεί, δεν χρειάζεται να ανησυχείς ούτε καν για το πώς θα βρεθείς από το ξενοδοχείο στον χώρο της επίδειξης. Οι άνθρωποι του οίκου φροντίζουν τα πάντα. Είναι εκπληκτικό να δουλεύεις με έναν άνθρωπο που υπήρξε πρωτοπόρος στην παγκόσμια μόδα και που ακόμη και σε αυτή την ηλικία εξακολουθεί να σχεδιάζει αλλά και να πουλάει».

Η «Ελληνίδα» Αλίσια αγαπά τη μουσική, εκτονώνεται με πινελιές πάνω στο χαρτί και τον ελεύθερο χρόνο της βγαίνει με τους φίλους της ή παρακολουθεί κάποια ταινία. Ωστόσο, η μεγάλη της αδυναμία είναι τα ταξίδια. «Φτιάχνω συχνά τη βαλίτσα μου είτε από προσωπική ανάγκη για περιπλάνηση είτε για δουλειά. Θα μπορούσα να βρίσκομαι συνεχώς μέσα σε ένα αεροπλάνο δοκιμάζοντας διαφορετικούς προορισμούς. Αυτή την εποχή ετοιμάζω τα χαρτιά μου για την Κίνα, στην οποία πρόκειται να βρεθώ για κάποιους μήνες αφού η αγορά εκεί έχει ανοίξει και γίνονται υπέροχα πράγματα». Ωστόσο, παρά τις ασιατικές σειρήνες της μόδας, το Παρίσι εξακολουθεί να αποτελεί για εκείνη τη βασίλισσα της μόδας: «Λατρεύω τον Dior, τη Chanel και τον Hermes, οίκοι το όνομα των οποίων είναι ταυτισμένο με την κομψότητα και τη σχεδιαστική αρτιότητα. Οι Γάλλοι διαθέτουν ένα class που δεν συναντάς στους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Οι Ιταλοί είναι πιο έντονοι και πιο φασαριόζοι στις δημιουργίες τους, γι’ αυτό και θα ήθελα η ευρωπαϊκή καριέρα μου να συνδυαστεί με την Πόλη του Φωτός και όχι με τη Φοντάνα Ντι Τρέβι. Οι Γάλλοι υπήρξαν δάσκαλοι του είδους γι’ αυτό και όσο κι αν προσπάθησαν να τους φτάσουν οι Ιταλοί, οι Αμερικανοί και οι Ιάπωνες δεν τα κατάφεραν και δεν θα τα καταφέρουν ποτέ. Το made in France είναι ένα και μοναδικό…».

protothema.gr