Αυτή είναι η σεισμικότητα της Κρήτης – Τα γνωστά ρήγματα στην ξηρά και στη θάλασσα (φωτο)

Αυτή είναι η σεισμικότητα της Κρήτης – Τα γνωστά ρήγματα στην ξηρά και στη θάλασσα (φωτο)

Ανάρτηση με την οποία δίνει σχετικές διευκρινήσεις σχετικά με τη σεισμικότητα της Κρήτης, έκανε στο facebook ο γνωστός σεισμολόγος Άκης Τσελέντης, λόγω της τεράστιας ανησυχίας που επιρκατεί σχετικά με την συχνότητα των σεισμών στην Κρήτη, ειδικά το τελευταίο διάστημα.

aeweb

Μάλιστα επεσήμανε ότι “τα πιο πολλά ρήγματα έχουν σχέση με τη βυθιζόμενη πλάκα της Αφρικής κάτω από την Κρήτη”.

Η ανάρτηση του κ. Τσελέντη:

“Επειδή επικρατεί τεράστια ανησυχία για ενεργοποίηση ρηγμάτων στο νησί της Κρήτης σας παραθέτω χάρτη με την σεισμικότητα του νησιού και με τα γνωστά ρήγματα στην ξηρά και στη θάλασσα βλέπετε ότι οι πιο πολλοί σεισμοί αν όχι όλοι έχουν Σχέση με την βυθιζόμενη πλάκα της Αφρικής κάτω από την Κρήτη.

Δεν είχαμε ενδείξεις για πρόσφατη ενεργοποίηση του ρήγματος Καστελλίου γι’ αυτό και περιμέναμε να σβήσει η μικρό σεισμική ακολουθία που ξεκίνησε τις 4 Ιούνη όπως έγινε και το 1954 που είχαμε το ίδιο φαινόμενο και δεν είχαμε μεγαλύτερο σεισμό.

Φαινόμενο στο Αρκαλοχώρι φαίνεται ότι θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό ακόμα και θέλει προσοχή γιατί μπορεί να έχουμε και λίγο μεγάλους μετασεισμούς το τονίζω μετασεισμός γύρω στο πέντε αλλά με πάρα πολύ μικρή πιθανότητα”.

Αυτή είναι η σεισμικότητα της Κρήτης - Τα γνωστά ρήγματα στην ξηρά και στη θάλασσα (φωτο) Αυτή είναι η σεισμικότητα της Κρήτης - Τα γνωστά ρήγματα στην ξηρά και στη θάλασσα (φωτο) Αυτή είναι η σεισμικότητα της Κρήτης - Τα γνωστά ρήγματα στην ξηρά και στη θάλασσα (φωτο) Αυτή είναι η σεισμικότητα της Κρήτης - Τα γνωστά ρήγματα στην ξηρά και στη θάλασσα (φωτο)