20 παραλίες της Κρήτης … που θα τις λατρέψετε!-Να πάτε πριν τις ανακαλύψει το ΤΑΙΠΕΔ

20 παραλίες της Κρήτης … που θα τις λατρέψετε!-Να πάτε πριν τις ανακαλύψει το ΤΑΙΠΕΔ

20 παραλίες της Κρήτης … που θα τις λατρέψετε!-Να πάτε πριν τις ανακαλύψει το ΤΑΙΠΕΔ

Μπορεί το Ταμείο Αξιοποίησης Περιουσίας του Δημοσίου να έχει ξεκινήσει την διαδικασία ξεπουλήματος πολλών πανέμορφων παραλιών σε ολόκληρη την χώρα, αλλά ευτυχώς, ακόμη τους έχουν ξεφύγει αρκετές και ειδικά στην Κρήτη.

Πριν τις ανακαλύψουν κάποιοι του Υπουργείου Οικονομικών και του ΤΑΙΠΕΔ.

Είμαστε σίγουροι ότι θα τις λατρέψετε, όπως και εμείς!

Φραγκοκάστελο

Μια μεγάλη αμμουδιά με πολύ ρηχά νερά, ιδανική για μικρούς και μεγάλους. Το τοπίο με φόντο το παλιό κάστρο είναι μοναδικό.

Φραγκοκάστελο

Γλυκά Νερά

Κρυστάλλινα παγωμένα νερά σε μια απομονωμένη παραλία των Σφακίων με ένα τμήμα του Ε4 μονοπατιού να ελίσσεται στις Σφακιανές ακτές. Πρόσβαση και με καϊκάκι.

Γλυκά Νερά

Δώματα

Μια παραλία με στέγες (δώματα) από κροκαλοπαγή πετρώματα που έχουν δημιουργηθεί από την αιώνια δράση της αρμύρας και του αέρα, στην έξοδο του φαραγγιού του Κλάδου. Πρόσβαση μόνο με ιδιωτική βάρκα.

Δώματα

Κεδρόδασος

Ένα μαγικό μέρος με κάτασπρη άμμο και τροπικά νερά. Πανέμορφοι λείοι λαξευμένοι βράχοι και αιωνόβιοι άρκευθοι συνθέτουν ένα ανεπανάληπτο σκηνικό.

Κεδρόδασος

Ελαφονήσι

Μια από τις πλέον διάσημες παραλίες του νησιού. Μαζεύει χιλιάδες επισκέπτες, αλλά εξακολουθεί να ανήκει στις παραλίες που πρέπει κάποιος να δει. Σύμφωνα μάλιστα με την ιστοσελίδα tripadvisor, είναι για φέτος ανάμεσα στις 20 καλύτερες παραλίες στον κόσμο!!

Ελαφονήσι
Φαλάσαρνα

Μια τεράστια αμμουδιά με άσπρη άμμο και αρκετά βραχάκια σε πολλά σημεία. Αγαπημένη για μικρούς και μεγάλους. Γνωστή για το μεγαλύτερο beach party της Κρήτης.

Φαλάσαρνα
Λιμνοθάλασσα Μπάλου

Η πιο πολυφωτογραφημένη παραλία της Κρήτης με χιλιάδες επισκέπτες. Πρόσβαση στη λιμνοθάλασσα με 4×4 αυτοκίνητο ή καϊκάκι από την Κίσσαμο.

Λιμνοθάλασσα Μπάλου
Σαρακίνικο Γαύδου

Μια παραλία με αφρικανικό τοπίο, μεγάλα κεδροδάση τριγύρω και πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά. Η πρόσβαση γίνεται και με λεωφορείο από το λιμάνι της Γαύδου.

Σαρακίνικο Γαύδου
Αμμόλοφοι Άγιου Παύλου

Ίσως η πιο ατμοσφαιρική παραλία της Κρήτης, με τεράστιους αμμόλοφους να κατεβαίνουν από το βουνό κι ένα από τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα στην Ελλάδα!

Σούδα Πλακιά

Παλιό λημέρι των χίπις και γυμνιστών, η Σούδα έχει γίνει πλέον γνωστή και οργανωμένη. Παρόλα αυτά, εξακολουθεί να αποτελεί μια από τις ωραιότερες παραλίες του Πλακιά.

Σούδα Πλακιά
Τρυπητή

Μια μεγάλη ακρογιαλιά με ψιλό βοτσαλάκι και ήρεμα νερά. Μαγική εμπειρία, όταν συνδυαστεί με οδήγηση μέσα από το φαράγγι της Τρυπητής.

Τρυπητή
Αγιοφάραγγο

Μια μοναδική ακρογιαλιά στην έξοδο ενός θρυλικού φαραγγιού, στο οποίο περπατάτε μισή ώρα από το κοντινότερο σημείο στάθμευσης.

Αγιοφάραγγο
Κομμός

Ανέκαθεν αποτελούσε μια από τις ωραιότερες παραλίες γυμνιστών με σκούρα παχιά αμμουδιά και δροσερά νερά.

Κομμός

Νήσος Χρυσή

Το μαργαριτάρι της Ιεράπετρας, ένα από τα ομορφότερα θαύματα που έπλασε ο θεός στην Ελλάδα. Τροπικά νερά και τυρκουάζ νερά, εξαντλούν όλο το εύρος της χρωματικής παλέτας.

Νήσος Χρυσή
Αγία Φωτιά

Πλέον κοσμοπολίτικο στέκι της νεολαίας της Ιεράπετρας, η Αγία Φωτιά εξακολουθεί να αποτελεί ένα παράδεισο πνιγμένο στα πεύκα και στα πλατάνια.

Αγία Φωτιά
Αλώνα

Σε μια από τις πλέον απομονωμένες παραλίες της Κρήτης, ο χρόνος σταματάει και τα κρινάκια της άμμου σε παρασέρνουν με το μεθυστικό άρωμα τους το φθινόπωρο.

Αλώνα
Βάι

Σίγουρα η διασημότερη παραλία της Ανατολικής Κρήτης με το μοναδικό φοινικόδασος στην Ευρώπη, που σίγουρα θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται με περισσότερο σεβασμό από τους υπεύθυνους.

Βάι
Ερημούπολη

Με τα γαλάζοπράσινα νερά και τα ίχνη αρχαίου πολιτισμού κάτω από τη μάσκα σας, η παραλία της αρχαίας Ιτάνου θα σας καταπλήξει.

Ερημούπολη
Βούλισμα

Ένας τροπικός παράδεισος κοντά στην πόλη του Αγίου Νικολάου. Όταν δεν έχει κύμα, αξίζει σίγουρα μια επίσκεψη.

Βούλισμα
Κολοκύθα

Μια από τις ωραιότερες παραλίες της Ελούντας μέσα σε ένα μαγικό τοπίο, που δυστυχώς δεν σέβονται οι κάτοχοι των καϊκιών με τις ορδές τουριστών που μεταφέρουν. Πρόσβαση με αυτοκίνητο.

Κολοκύθα
(Επιλογή, περιγραφές και φωτό παραλιών από cretanbeaches.com)