13χρονη έδιωξε με γροθιά καρχαρία που της επιτέθηκε – Γλίτωσε με 19 ράμματα (video)

13χρονη έδιωξε με γροθιά καρχαρία που της επιτέθηκε – Γλίτωσε με 19 ράμματα (video)

Η 13χρονη από τη Φλόριντα εκτιμά ότι δέχθηκε επίθεση από καρχαρία-ταύρο μήκους περίπου 1,8 μέτρων

Καθοριστική για την επιβίωση της αποδείχθηκε η κίνηση της 13χρονης Έλα Ριντ να ρίξει γροθιά σε καρχαρία όταν δέχθηκε επίθεση σε παραλία στη Φλόριντα.

Περιγράφοντας τη στιγμή της επίθεσης η 13χρονη, η οποία τραυματίστηκε στην κοιλιά, τα χέρια και τα πόδια και χρειάστηκε 19 ράμματα, είπε ότι βρισκόταν στο νερό μέχρι τη μέση όταν δέχθηκε τα «δυνατά» δαγκώματα του καρχαρία.

Ο καρχαρίας, μάλιστα, επέστρεψε παρά το γεγονός ότι μετά την πρώτη γροθιά οπισθοχώρησε: «Δεν με άφηνε οπότε χρησιμοποίησα το χέρι μου και την πάλαμι και με δάγκωσε και εκεί» συνέχισε στην περιγραφή της η 13χρονη.

Οι πρώτοι που έσπευσαν στο πλευρό της νεαρής ήταν ο αδερφός της και η μητέρα της. «Ήταν τρελό γιατί ήταν καλυμμένη με αίμα από το κεφάλι μέχρι τα νύχια οπότε δεν μπορούσα να καταλάβω τι συνέβαινε. Έτρεμε αλλά ήταν ψύχραιμη» είπε η μητέρα της σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

Φωτογραφίες με τα τραύματα που υπέστη η 13χρονη από την επίθεση του καρχαρία

Σύμφωνα με την εκτίμησή του κοριτσιού, ο καρχαρίας που της επιτέθηκε ήταν ένας καρχαρίας ταύρος περίπου 1,8 μέτρων με την ίδια να λέει ότι «αρχικά δεν ένιωθα πόνο γιατί η αδρεναλίνη είχε “χτυπήσει κόκκινο”».

Η πολιτεία της Φλόριντα θεωρείται η «πρωτεύουσα» των επιθέσεων από καρχαρίες καθώς από τις 57 που καταγράφηκαν το 2022, στις δικές της παραλίες συνέβησαν οι 16.

Protothema.gr