Ζημιές στα Χανιά από την κακοκαιρία – Πόσο θα κρατήσει η κακοκαιρία (φωτο)

Ζημιές στα Χανιά από την κακοκαιρία – Πόσο θα κρατήσει η κακοκαιρία (φωτο)

Ζημιές στα Χανιά από την κακοκαιρία – Πόσο θα κρατήσει η κακοκαιρία (φωτο)

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκονται από τις βραδινές ώρες τα Χανιά καθώς το αναμενόμενο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας ήδη χτυπάει το νομό προκαλώντας ζημίες.

Οι υπηρεσίες βρίσκονται ήδη επί ποδός προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα ενδεχόμενα προβλήματα.

Χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας οι θυελλώδεις άνεμοι ταχύτητας ακόμα και 110 χιλιομέτρων (11 μποφόρ) που από χθες πνέουν σε περιοχές των Χανίων με αποτέλεσμα δένδρα να ξεριζώνονται στο διάβα τους.

Αρκετά χαμηλές επίσης είναι και οι θερμοκρασίες που επικρατούν αυτή την ώρα στα Χανιά με τον υδράργυρο να δείχνει 7-8 βαθμούς Κελσίου.

Χιονοπτώσεις σημειώνονται στις ορεινές περιοχές και σε υψόμετρο περίπου των 1000 μέτρων.

Σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί καθώς πέτρες και χώματα έχουν πέσει στο οδόστρωμα και υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος από κατολισθήσεις.

Λίγο μετά τις 08:30 το πρωί, κοντά στην περιοχή του Μόντε Βάρδια, μια πινακίδα που αποκολλήθηκε από τους ανέμους, προσγειώθηκε σε ταξί ωστόσο ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός παρα μόνο υλικές ζημιές.

Στο κέντρο των Χανίων, κοντά στο Ρολόι οι δυνατοί άνεμοι ξερίζωσαν ένα δέντρο που βρέθηκε καταμεσής του δρόμου προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία.

Ζημιές στα Χανιά από την κακοκαιρία - Πόσο θα κρατήσει η κακοκαιρία (φωτο)

Το πρωί μέσα στο δημοτικό κήπο ξεριζώθηκε ένας γιγάντιος ευκάλυπτος από τους θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στα Χανιά χωρίς κανείς να τραυματιστεί.

Ζημιές στα Χανιά από την κακοκαιρία - Πόσο θα κρατήσει η κακοκαιρία (φωτο)

Στο τέρμα της οδού Δημοκρατίας στη συμβολή με την Ελ. Βενιζέλου, φωτεινός σηματοδότης τέθηκε εκτός λειτουργίας ο οποίος τελικά απομακρύνθηκε από το σημείο.

Ζημιές στα Χανιά από την κακοκαιρία - Πόσο θα κρατήσει η κακοκαιρία (φωτο)

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ένα τόσο κεντρικό σημείο που διασταυρώνονται τέσσερις δρόμοι, δεν υπάρχει αστυνομία για την ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Μεγάλες ζημιές σε καταστήματα στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων προκάλεσε η κακοκ

Μεγάλες ζημιές σε καταστήματα στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων προκάλεσε η κακοκαιρία.

Οι καταστηματάρχες το πρωί δεν μπόρεσαν να πιστέψουν στα μάτια τους την κατάσταση στην οποία βρήκαν τα μαγαζιά τους από την σφοδρότητα των θυελλωδών ανέμων και των κυμάτων.

Να σημειώσουμε πως διακοπές στην ηλεκτροδότηση έχουν σημειωθεί μόνο σε περιοχές του δήμου Κανδάνου Σελίνου με την ΔΕΗ να ελπίζει πως το πρόβλημα θα αποκατασταθεί σύντομα. Πάντως ο συγκεκριμένος δήμος έχει τεθεί σε επιφυλακής καθώς η κακοκαιρία στην συγκεκριμένη περιοχή είναι πιο έντονη.

Σύμφωνα με τι προβλέψεις της ΕΜΥ η κακοκαιρία στα Χανιά θα αρχίσει να εξασθενεί από την Τετάρτη το βράδυ.

Όπως είπε στο zarpa.gr , ο προϊστάμενος της Πολιτικής [Προστασίας της Π.Ε Χανίων κ. Τάσος Κουρουπάκης οι μετακινήσεις στις ορεινές περιοχές πρέπει να γίνονται με μεγάλη προσοχή και όταν είναι απαραίτητο ενώ μεγάλη προσοχή χρειάζεται και στο Εθνικό δίκτυο, καθώς τα κλαδιά που έχουν πέσει στο δρόμο μπορούν να προκαλέσουν ατυχήματα.

haniotika-nea.grflashnews.grzarpa.gr