Χτύπησε και το παλιό Λιμάνι των Χανίων η κακοκαιρία

Χτύπησε και το παλιό Λιμάνι των Χανίων η κακοκαιρία

Χτύπησε και το παλιό Λιμάνι των Χανίων η κακοκαιρία

H κακοκαιρία των τελευταίων ημερών χτύπησε και το παλιό λιμάνι των Χανίων δημιουργώντας ζημιές κυρίως στη χερσαία ζώνη.

Στο κεντρικό τμήμα του παλιού λιμανιού τα κύματα παρέσυραν το κρηπίδωμα σε έκταση 7 μέτρων και όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νίκος Ξυνίδης, άμεσα θα αρχίσουν οι εργασίες αποκατάστασης. Σύμφωνα με τον ίδιο, λόγω των κυμάτων που χτύπησαν και το φρούριο Φιρκά, παρασύρθηκε ένα τμήμα του τείχους όταν αποκολλήθηκε ογκόλιθος από μια πολεμίστρα.

Τα κύματα παρέσυραν και τον σημαντήρα από την είσοδο του λιμανιού, ο οποίος προειδοποιεί τους κυβερνήτες των σκαφών που προσεγγίζουν για ύπαρξη αβαθών σημείων.

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε, αύριο Πέμπτη αρχίζει η αποψίλωση των μεταλλικών κερκίδων από το θέατρο της Ανατολικής Τάφρου. Στο ίδιο σημείο και ύστερα από μελέτη, θα δημιουργηθεί ένα μικρότερο θέατρο που θα ταιριάζει περισσότερο με τη φύση του μνημείου της ανατολικής τάφρου, ενώ θα γίνει και διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου.

Το θέατρο με τη σημερινή του μορφή είχε κατασκευασθεί το 1991 για τις ανάγκες τότε, των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης.

ΠΗΓΗ Flashnews