Χιόνια στο κέντρο των Χανίων – Δείτε την χιονισμένη πόλη από ψηλά (video)

Χιόνια στο κέντρο των Χανίων – Δείτε την χιονισμένη πόλη από ψηλά (video)

Εδώ και λίγη ώρα έχει ξεκινήσει η χιονόπτωση ακόμα και μέσα στο κέντρο των Χανών με την θερμοκρασία να φτάνεις τους μηδέν βαθμούς!

Χιόνια λοιπόν πεφτουν στα Χανιά μετά από 13 χρόνια και αν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς θα ζήσουμε και πάλι στιγμές 2004.

H ένταση της χιονόπτωσης παραμένει ισχυρή σχεδόν σε όλο το Νομό, και οι πολίτες που μετακινούνται με οχήματα παρακαλούνται να σταματήσουν οποιαδήποτε μετακίνηση μέχρι να περάσει το φαινόμενο, ακόμα και εντός πόλεως, όπου οι καιρικές συνθήκες είναι επικίνδυνες και σχεδόν απαγορευτικές.

Οι μετακινήσεις από Χανιά προς Κεραμειά, και από Χανιά προς Ακρωτήρι είναι επίσης ιδιαίτερα απαγορευτικές. Γίνονται προσπάθειες από τα συνεργεία να κρατήσουν το εθνικό οδικό δίκτυο ανοιχτό, από τη Γεωργιούπολη μέχρι το Καστέλι, αλλά οι κατολισθήσεις είναι συνεχόμενες, και χρειάζεται απόλυτη προσοχή στις μετακινήσεις.

Οι πολίτες παρακαλούνται να σεβαστούν τις οδηγίες προστασίας τους μέχρι νεωτέρας.

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη και των Δημάρχων Χανίων, προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία του νομού για αύριο Δευτέρα 9.

Νεότερο σχετικό δελτίο θα εκδοθεί στις 6 μμ περίπου

Φωτογραφία ChaniaCretebyNikos – video Konstantinos Dean Gdontakis 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες 

{mp4}xionizeiiiiii{/mp4}