Χιλιάδες φαναράκια στον ουρανό για τα ιδρύματα των Χανίων

Χιλιάδες φαναράκια στον ουρανό για τα ιδρύματα των Χανίων

Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα της αντιδημαρχίας κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Χανίων στην εκδήλωση «το φως της αγάπης» για την στήριξη των ιδρυμάτων της πόλης.

Ένα μεγάλο πλήθος, αποτελούμενο από άτομα όλων των ηλικιών βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην Πλατεία Συντριβανίου στο Ενετικό Λιμάνι, έκανε δωρεά 5 ευρώ σε ΕΛΕΠΑΠ, ΚΗΦΑΠ «Μεγαλόχαρη», ΚΗΦΑΑΜΕΑ και σύλλογο ατόμων με σύνδρομο Asperger ή «Γιατρούς του Κόσμου» και προμηθεύτηκε ένα κινέζικο φανάρι.

Αργότερα, τα φαναράκια απελευθερώθηκαν μαζικά προς τον ουρανό, μαζί με ευχές για υγεία, αγάπη, ειρήνη και ο κόσμος των Χανίων έστειλε το δικό του μήνυμα αλληλεγγύης.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, ενώ η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής, Ελευθερία Αλιφιεράκη, αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για την ανταπόκρισή του, διαβεβαίωσε πως τα φανάρια είναι βιοδιασπώμενα, φιλικά προς το περιβάλλον και δεν διαθέτουν σύρμα ώστε να κινδυνεύουν να βλάψουν θαλάσσια είδη ή πτηνά.

Η «μαγική» βραδιά έκλεισε απότομα με καταρρακτώδη βροχή που διέλυσε το πλήθος αφού όμως τα φαναράκια είχαν φύγει προς τον ουρανό.

{gallery}/00-2017/01-dec/fanar{/gallery}

zarpanews.gr