Χανιά: Τέρμα τα beach party και οι συναυλίες στις παραλίες

Χανιά: Τέρμα τα beach party και οι συναυλίες στις παραλίες

Χανιά: Τέρμα τα beach party και οι συναυλίες στις παραλίες

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών απέστειλε εγκύκλιο στους δήμους, σε όλους τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες και το Λιμενικό Σώμα της χώρας, με την οποία τους απαγορεύει κάθε είδους Beach parties, συναυλίες και μουσική στη διαπασών στις παραλίες και τους κοινόχρηστους χώρους του αιγιαλού.

Μάλιστα, το Υπουργείο υποχρεώνει τους δήμους όταν διαπιστώνουν εργασίες προετοιμασίας εκδηλώσεων να προχωρούν σε καταγγελίες, να ενημερώνουν τις ελεγκτικές αρχές και να στέλνουν ακόμη και …φωτογραφίες από την καταπάτηση.

Επίσης επιβάλλεται χαμηλός και περιορισμένος φωτισμός στις ακτές, ενώ απαγορεύεται η τοποθέτηση ηχητικών συστημάτων στις παραλίες, παρά μόνο με χαμηλή ένταση που δεν υπερβαίνει τα 50 ντεσιμπέλ.

Όσον αφορά στα Χανιά, η απόφαση έχει διαβιβαστεί από τις αρχές Ιουλίου από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου σε αρμόδιες για την εφαρμογή της απόφασης υπηρεσίες και αφορά στις παραλίες όλου του Βόρειου άξονα.

Αυτό πάντως φέρνει μεγάλες ανατροπές σε όλες τις οργανωμένες πλαζ, διότι τα τελευταία χρόνια, όλοι οι επισκέπτες αλλά και οι ντόπιοι, διασκεδάζουν και …ξεσαλώνουν στα μπαρ και στις υπαίθριες συναυλίες που στήνονται στις παραλίες.

zarpanews.gr