Χανιά: Πρόσβαση… μόνο για κομάντος στην παραλία Άπτερα (φωτο)

Χανιά: Πρόσβαση… μόνο για κομάντος στην παραλία Άπτερα (φωτο)

Χανιά: Πρόσβαση… μόνο για κομάντος στην παραλία Άπτερα (φωτο)

Ένα τσιμεντένιο τοιχίο έχει χτιστεί εδώ και μερικές ημέρες στην τοποθεσία Άπτερα, στην Χρυσή Ακτή, το οποίο αποκλείει εντελώς την πρόσβαση στην συγκεκριμένη παραλία.

Το zarpanews.gr έχει δεχθεί τις τελευταίες ημέρες δεκάδες τηλεφωνήματα αναγνωστών, οι οποίοι μεταφέρουν την απορία τους αλλά και τη δυσαρέσκειά τους για το κτίσμα αυτό, το οποίο τους δημιούργησε και εύλογα ερωτήματα ως προς τον σκοπό της ύπαρξής του.

Σε επίσκεψή μας στην περιοχή, διαπιστώσαμε πως όντως -όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες του zarpanews.gr- το τοιχίο ξεκινά από τον ιδιωτικό χώρο της καντίνας και καταλήγει σε έναν μικρό λόφο, στο άλλο άκρο της παραλίας, κλείνοντας εντελώς τον δρόμο προς τον αιγιαλό. Το δε ύψος του είναι αρκετά υψηλό ώστε να χρειάζεται… προπόνηση για να φτάσει κανείς στην παραλία.

Υπεύθυνη για την κατασκευή του, είναι η ΔΕΥΑΧ, η οποία προχώρησε στο συγκεκριμένο αντιπλημμυρικό έργο μετά τις καταστροφές του περασμένου Οκτωβρίου, θέλοντας αφενός να προστατεύσει τον αγωγό της που καταλήγει εκεί, αφετέρου να διευθετήσει την απόληξη του χειμάρρου.

Μάλιστα, όπως μας διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της επιχείρισης, Μιχάλης Τζινευράκης, η ΔΕΥΑΧ θα αναλάβει την κατασκευή ξύλινων σκαλοπατιών που θα οδηγούν στην παραλία, κάτι που έχει ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάτοικοι της περιοχής, έχουν δημιουργήσει ένα αυτοσχέδιο δρομάκι ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση στην παραλία.

{gallery}/00-2017/01-dec/aptera/{/gallery}

zarpanews.gr

Προτάσεις για τα Χανιά