Χανιά: Μαθήματα παιδείας και οδικής συμπεριφοράς από τον Ιαβέρη

Χανιά: Μαθήματα παιδείας και οδικής συμπεριφοράς από τον Ιαβέρη
aeweb

Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη των δύο αδικοχαμένων νέων της Στέλλας και του Γιάννη που τον περασμένο Αύγουστο έχασαν τη ζωή τους καθώς παρασύρθηκαν από διερχόμενο όχημα έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 12 Νοεμβρίου στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο του ακαδημαϊκού ιδρύματος.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Κίνηση Κατοίκων Ακρωτηρίου για την Προστασία των Πεζών.

Κεντρικός ομιλητής, ήταν ο Τάσος Μαρκουΐζος γνωστός και ως Ιαβέρης, ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του, στην ενημέρωση του κοινού για την πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως, μεταξύ άλλων στην εκδήλωση, τις εμπειρίες του κατέθεσαν ο Διοικητής της Τροχαίας Χανίων, Ιωάννης Βλαχάκης, ο γιατρός του ΕΚΑΒ, Στέλιος Λαμπάκης, ο πρύτανης του ιδρύματος Βασίλης Διγαλάκης και η φίλη και συμφοιτήτρια της αδικοχαμένης Στέλλας, Ελευθερία Μακράκη.

Η Ελευθερία Μακράκη

Τόνισε πως η κα. Μακράκη, «με αφορμή αυτό το τραγικό περιστατικό ήρθα απόψε εδώ για να μιλήσω για την Στέλλα που έχασε τόσο άδικα τη ζωή της. Αλλά παράλληλα για να εκφράσω και τους συμφοιτητές μου, καθώς όλοι όσοι ήρθαμε στα Χανιά για να σπουδάσουμε επιθυμούμε να ολοκληρώσουμε σώοι τις σπουδές μας και ευχόμαστε να μην συμβεί ξάνα κάποιο ανάλογο περιστατικό. Τη Στέλλα την γνώρισα από την πρώτη ημέρα που ήρθα στη σχολή και αυτό που πάντα θα θυμάμαι είναι ότι ήταν ένα χαμογελαστό και χαρούμενο κορίτσι γεμάτη όνειρα για το μέλλον της.»

Ο Τάσος Μαρκουΐζος (Ιαβέρης)

Απο την πλευρά του, ο γνωστός οδηγός αγώνων Ιαβέρης ανέφερε ότι, «η μέγιστη χαρά σε κάθε οικογένεια είναι να αποκτήσει παιδί ή εγγόνι. Τι κάνουμε όμως για να προστατεύσουμε ως πολίτες και πολιτεία τους νέους όπως εσας; Θυμάστε το δυστύχημα με την Porche; Όλη Ελλάδα είχε συγκλονιστεί με το θέαμα. Το πιο τραγικό όμως ήταν την ημέρα της κηδείας όπου οι συγγενείς των τεσσάρων ατόμων έπρεπε να αποχαιρετίσουν για πάντα τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Το ίδιο συνέβη και με τα δύο νέα αυτά παιδιά. Γιατί κάθε πρωί που φεύγουμε από το σπίτι μας δεν σκεπτόμαστε ότι θέλουμε να γυρίσουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα; Γιατί οδηγούμε απρόσεκτα; Γιατί παραβιάζουμε το stop; Γιατί περνάμε με πορτοκαλί; Γιατί δεν φοράμε ζώνη και κράνος; Η απάντηση πάντα είναι η ίδια γιατί δεν θα τύχει σε εμένα. Λάθος.»

Aξίζει να σημειωθεί πως, πρόσφατα τοποθετήθηκαν έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης φωτεινοί σηματοδότες ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων αλλά και του ακαδημαϊκού ιδρύματος.

eparxies.gr