Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
χλμ Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Χανιά: Ξεκινούν ξανά τα μαθήματα Αλβανικών στο Γυμνάσιο της Χρυσοπήγης

Χανιά: Ξεκινούν ξανά τα μαθήματα Αλβανικών στο Γυμνάσιο της Χρυσοπήγης

Την στήριξη τους στην απόφαση να ξεκινήσουν τα μαθήματα Αλβανικών στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου εξέφρασαν η ΕΛΜΕ Χανίων, αλλά και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου με αφορμή την προγραμματισμένη τους έναρξη την Κυριακή στις 6 το απόγευμα στο συγκεκριμένο σχολείο.

Παράλληλα απηύθυναν κάλεσμα για να παραβρεθούν στις 17:30 το απόγευμα της Κυριακής μπροστά στο σχολείο σε γιορτή υποδοχής για τα παιδιά των μεταναστών 2ης και 3ης γενιάς από την Αλβανία.

Στην συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν επίσης εκτός από τα προεδρεία της ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών και εκπρόσωπος της Αλβανικής Κοινότητας στα Χανιά, καθώς και της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Φασισμό και την Ρατσιστική Απειλή.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Βασίλης Λιόντος σημείωσε μεταξύ άλλων «δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια στην προσπάθεια της γνωστής συμμορίας της Χρυσής Αυγής να σηκώσει κεφάλι και να ενισχύσει το ρατσισμό, το φασισμό και κάθε μορφής διάκρισης και δεν θα μείνουμε αμέτοχοι.»

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Σεραφείμ Ρίζος, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι ο φασισμός δε θα περάσει, τα παιδιά έχουν αναντίρρητο το δικαίωμα της εκμάθησης της μητρικής τους γλώσσας. Είναι μία βαθιά ρατσιστική πράξη, να μην θέλουν να γίνουν αυτά τα μαθήματα μόνο και μόνο επειδή τα παιδιά έχουν Αλβανική καταγωγή».

Ο Πρόεδρος της Αλβανικής κοινότητας στα Χανιά, ευχαρίστησε «τους δασκάλους για τη στήριξη που μας δίνουν ώστε να συνεχίσουν τα μαθήματα των παιδιών μας. Στο Ηράκλειο τα μαθήματα γίνονται κανονικά και μόνο στα Χανιά υπάρχει πρόβλημα.»

Ο Γ.Γ της ΕΛΜΕ Χανίων, Φώτης Μπιχάκης, τόνισε ότι «Δε θα επιτρέψουμε καμία μαύρη τρύπα στα Χανιά, ενώ από την πλευρά του, ο κ. Χρήστος Κιούπης, από την ΚΕΕΡΦΑ, ανέφερε ότι «δεν ανεχόμαστε ρατσιστές και φασίστες σε ρόλο πορτιέρη στα σχολεία των Χανίων, τα παιδιά απομονώνουν τις ρατσιστικές συμπεριφορές καθώς δέχτηκαν να συνεχιστούν τα μαθήματα».

zarpanews.gr