Χανιά: Η πόλη που καταδίκασε τους πεζούς σε ένα καθημερινό μαρτύριο (Photos)

Χανιά: Η πόλη που καταδίκασε τους πεζούς σε ένα καθημερινό μαρτύριο (Photos)

Χανιά: Η πόλη που καταδίκασε τους πεζούς σε ένα καθημερινό μαρτύριο (Photos)

Σε μια πόλη που περιμένει το καλοκαίρι όλο δόξα και τιμή, που υπερηφανεύεται για τις θέσεις και τις σημαίες του Trip Advisor αλλά και αδημονεί να υποδεχθεί το πλήθος των τουριστών που θα “βουλιάξουν” το νησί και θα γεμίσουν τις τσέπες του λεφτά, φαίνεται πως τα προβλήματα της καθημερινότητας δεν έχουν λυθεί!

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν αγώνα ακόμα και για να καταφέρουν μια απλή βόλτα στο κέντρο ή στους παρακείμενους δρόμους.

Στο παρακάτω κείμενο παρουσιάζεται η καθημερινότητα μιας Χανιώτισσας μάνας, έτσι όπως την βίωσε τις τελευταίες μέρες, μέσα από μια βόλτα που έκανε έχοντας στο καροτσάκι το παιδί της. Το κείμενο που μας έστειλε στο zarpanews.gr, ίσως σας κάνει να αναρωτηθείτε πως από μια βόλτα με το παιδί σου καταλήγεις να αναρωτιέσαι πως αφήσαμε τον γάμο με τα χιλιάδες προβλήματα και πάμε για τα πουρνάρια του τουρισμού.

“Ας ξεκινήσω με το παρακάτω δεδομένο:

Κατοικώ στην πόλη των Χανίων και όπως όλοι στην πόλη μας πληρώνω και εγώ τα δημοτικά τέλη που μου αντιστοιχούν.

Η διαδρομή στην πόλη μας On foot εμφανίζει δυσάρεστες εκπλήξεις.. Δεν το έχει παρατηρήσει κανείς αυτό επαρκώς διότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που κυκλοφορούν είναι..υγιείς και ευκίνητοι. Αν κυκλοφορείς όμως με τους παρακάτω 3 συμπολίτες μας γίνεται άμεσα αντιληπτό το πρόβλημα.. Πρόβλημα του Δήμου, της τοπικής κοινωνίας, της έλλειψης κοινωνικής, οδηγικής παιδείας και αλτρουισμού.

Ένας άνθρωπος με ειδικές ανάγκες καροτσάκι ή μπαστούνι, μια μητέρα με μωρό/παιδί/καρότσι, ένας ηλικιωμένος με δυσκολία στη βάδιση, μπορεί να σου πει τι αναγκάζεται να αντιμετωπίσει καθημερινά. Μάλλον σχεδόν καθημερινά… Μάλλον μετά από ένα σημείο όχι και τόσο συχνά αφού μία βόλτα στην πόλη μας, αυτήν την όπως θέλουμε να λέμε τουριστική πόλη – για τους παραπάνω αποδεικνύεται Γολγοθάς και εξαναγκάζονται να κλειδώνονται σπίτι.

Σπασμένα πεζοδρόμια, υπερβολικά στενά, δίχως ράμπες, «διακοσμημένα» με βάσεις δέντρων και λουλουδιών – χωρίς όμως τα δέντρα και τα λουλούδια – σκέτες λακούβες δηλαδή, «διακοσμημένα» με στύλους και σήματα, «διακοσμημένα» με αυτοκίνητα και μηχανάκια (αλήθεια αυτά δε θα έπρεπε να ήταν στο δρόμο και όχι στο ΠΕΖΟ-δρόμιο) και τα σκουπίδια του καθενός σου επιβεβαιώνουν ότι η πίστα είναι δύσκολη! Δρόμοι με διαβάσεις;; (αόρατες προφανώς για τους οδηγούς) και ΚΟΚ που ισχύει ανάλογα τη διάθεση του καθενός πχ. “Έχω νεύρα δε μετράει ο ΚΟΚ για εμένα σήμερα”.

Μία σειρά από φωτογραφίες θα σας ταξιδέψουν στο δύσκολο δρομολόγιο που καλείται να κάνει ο κάθε συμπολίτης μας..

{gallery}00-2016/07-jun/00/pez{/gallery}

Ωστόσο θα είναι λάθος να μην αναφερθεί η προθυμία που δείχνει και πολύς κόσμος να βοηθήσει, ειδικά τις νέες μητέρες που κυκλοφορούν με το καρότσι. Είναι πολλές οι φορές που άγνωστοι, άνδρες και γυναίκες, έχουν προσφέρει τη δύναμη τους, ή έχουν παραχωρήσει προτεραιότητα, έχουν μετακινήσει οχήματα, για να κάνουν το δρόμο λίγο πιο εύκολο!”

zarpanews.gr