Χανιά: Βύθισαν τον στόχο και δεν ολοκληρώθηκαν οι βολές στο ΠΒΚ (φωτο)

Χανιά: Βύθισαν τον στόχο και δεν ολοκληρώθηκαν οι βολές στο ΠΒΚ (φωτο)

Με τον πρώτο καιταιγισμό πυραύλων απο σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού και απο αεροσκάφη F16 της Πολεμικής Αεροπορίας, βυθίστηκε το πλοίο-στόχος που έπλεε στην θαλάσσια περιοχή του Πεδίου Βολής, βόρεια της Κρήτης.

Έτσι, δεν ολοκληρώθηκαν οι βολές που ήταν προγραμματισμένες στο πλαίσιο της άσκησης “Θαλάσσιος Γρύπας 2013”.

Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμύνης, την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος συνοδευόμενος από τους Αρχηγούς ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Ευάγγελο Τουρνά, επιβιβάστηκε στη Φ/Γ ΑΔΡΙΑΣ από όπου και παρακολούθησε την άσκηση «Θαλάσσιος Γρύπας 2013».

Κατά την διάρκεια της άσκησης, η οποία διεξήχθη στο Πεδίο Βολής Κρήτης, εκτελέστηκαν με απόλυτη επιτυχία βολές εναντίον πλωτού στόχου βλημάτων επιφανείας – επιφανείας PENGUIN ΜΚ-2 MOD3 από ΤΠΚ του Π.Ν. και αέρος – επιφανείας AGM-65 MAVERICK από αεροσκάφη F-16 και F-4 της Π.Α.

Δεν εκτελέστηκαν προγραμματισμένες βολές AGM 114 K1 HELLFIRE από AH-64DHA και AH-64Α+ (APACHE) καθώς και GBU-12 από αεροσκάφη F-16 λόγω βύθισης του στόχου.

Οι βολές αυτές θα επαναπρογραμματιστούν και θα εκτελεστούν το προσεχές διάστημα.

Χανιά: Βύθισαν τον στόχο και δεν ολοκληρώθηκαν οι βολές στο ΠΒΚ (φωτο)Χανιά: Βύθισαν τον στόχο και δεν ολοκληρώθηκαν οι βολές στο ΠΒΚ (φωτο)Χανιά: Βύθισαν τον στόχο και δεν ολοκληρώθηκαν οι βολές στο ΠΒΚ (φωτο)
flashnews.gr