Γυναίκες: Κάλλιο χωρίς σεξ, παρά χωρίς σοκολάτα

Γυναίκες: Κάλλιο χωρίς σεξ, παρά χωρίς σοκολάτα

Μία νέα δημοσκόπηση επιβεβαιώνει αυτό που πάντοτε φοβόντουσαν οι άντρες: ότι οι περισσότερες γυναίκες προτιμούν να εγκαταλείψουν το σεξ παρά να ζήσουν χωρίς σοκολάτες.

Ρωτώντας σχετικώς 2.000 εθελοντές, ο βρετανικός οργανισμός Cancer Research UK ανακάλυψε ότι αν αναγκαζόμασταν να «κόψουμε» τις χαρές της ζωής για έναν μήνα, ο ένας στους πέντε άντρες (το 22%) θα δυσκολευόταν πάρα πολύ να ζήσει έστω και για 30 μέρες χωρίς σεξ, αλλά το αντίστοιχο ποσοστό στις γυναίκες είναι μόλις 9%.

Για τις κυρίες, ο χειρότερος εφιάλτης τους θα ήταν να μην φάνε σοκολάτα για ένα μήνα, με το 22% να ομολογούν πως οι σοκολάτες είναι το τελευταίο που κατ’ ανάγκην θα έκοβαν.

Το ενδιαφέρον είναι πως η διαφορά αυτή είναι κάτι που ούτως ή άλλως αποτελεί ακλόνητη πεποίθησή μας: όταν οι ερευνητές ρώτησαν τους εθελοντές αν θεωρούν πιθανότερο να απέχει μία γυναίκα ή ένας άντρας από το σεξ, το 59% είπαν πως μακράν οι γυναίκες μπορούν να απέχουν από το σεξ, ενώ μόλις το 5% δήλωσε πως θεωρεί τους άντρες ικανούς να μην κάνουν σεξ για όσο καιρό χρειασθεί.

Άλλες χαρές που δύσκολα μπορούμε να βγάλουμε από τη ζωή μας είναι το αλκοόλ, ο καφές, αλλά και το να ορκιζόμαστε, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την εκστρατεία Dryathlon του Cancer Research UK, που ενθαρρύνει τους Βρετανούς να δοκιμάσουν τη δύναμη της θελήσεώς τους απέχοντας από το αλκοόλ για έναν μήνα (μετά τις γιορτές, βεβαίως).

Όταν οι ερευνητές του οργανισμού ρώτησαν τους εθελοντές τους πως αλλάζει η δύναμη της θελήσεώς τους στη διάρκεια του χρόνου, οι μισοί παραδέχθηκαν ότι την περίοδο των εορτών – ιδίως μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς – είναι εξαιρετικά αδύναμη και γι’ αυτό υποκύπτουν στις ορέξεις τους.

Αυτός πιθανώς είναι και ο λόγος που η εκστρατεία Dryathlon έχει ως σύνθημα «Κόψτε το αλκοόλ τον Ιανουάριο»…

tanea.gr