Ξεκίνησε η διάθεση των Windows 7

Ξεκίνησε η διάθεση των Windows 7

Ξεκίνησε η διάθεση των Windows 7

Κρίσιμης σημασίας τόσο για τη Microsoft όσο και για την πορεία της παγκόσμιας αγοράς προσωπικών υπολογιστών χαρακτηρίζεται η υποδοχή που θα κάνουν στα νέα Windows 7 οι οικιακοί καταναλωτές και οι εταιρικοί πελάτες.

Η νέα έκδοση του δημοφιλέστερου λειτουργικού συστήματος άρχισε να διατίθεται χθες και, σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι η πιο σημαντική αναβάθμιση που έχει η Microsoft στα Windows την τελευταία δεκαετία. Επιπλέον, διαδέχονται μία έκδοση, τα Vista, που δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που είχε δημιουργήσει και είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν απώλειες στα μερίδια αγοράς των Wind­ows.

 

Το ευχάριστο για τη Microsoft είναι ότι οι κριτικές που έχουν λάβει τα Windows 7 είναι κάτι παραπάνω από καλές, οπότε αναμένεται να υπάρξει κύμα αναβάθμισης από τους καταναλωτές και τις εταιρείες. Αυτό που περιμένουν να δουν οι αναλυτές είναι αν τα Windows 7 θα βοηθήσουν στην αύξηση των πωλήσεων υπολογιστών, καθώς οι εταιρείες έχουν καθυστερήσει την τακτική της ανανέωσης των PC τους λόγω και της κρίσης.

Αν, όμως, αποφασίσουν να μεταβούν στα Windows 7, τότε ίσως χρειαστεί να προβούν σε αγορές υπολογιστών, ενισχύοντας έτσι τα σημάδια ανάκαμψης που υπάρχουν στον κλάδο της πληροφορικής. Σημειωτέον πως η βασική έκδοση των Windows 7 (Home Premium) κοστίζει 124,99 ευρώ εφόσον πρόκειται για αναβάθμιση από Vista και 209,99 ευρώ για νέα εγκατάσταση. Η ελληνική έκδοση αναμένεται στις 31 Οκτωβρίου.

Ημερησία Online

Προτάσεις για τα Χανιά