Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού. Έντονα καιρικά φαινόμενα από την Τρίτη στη Κρήτη

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού. Έντονα καιρικά φαινόμενα από την Τρίτη στη Κρήτη
Επιδείνωση θα παρουσιάσει από το απόγευμα και για τις επόμενες δύο ημέρες ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχοπτώσεις και τις καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Ειδικότερα, σήμερα το απόγευμα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως στα νοτιότερα νησιά του Ιονίου, στη δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο.

Το βράδυ και κατά την διάρκεια της νύχτας θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την υπόλοιπη Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά & Εύβοια και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Από την Τρίτη η επιδείνωση του καιρού στη Κρήτη

Την Τρίτη τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη νότια Κρήτη κυρίας, καθώς και στις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως από τη Χίο και νοτιότερα) και τα Δωδεκάνησα.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα στη Κρήτη θα  διατηρηθούν με καταιγίδες όπου κατά τόπους θα είναι ισχυρές ενώ από το απόγευμα σταδιακή ύφεση θα παρουσιάσει ο καιρός στα δυτικά ηπειρωτικά και από το βράδυ στα νησιά του Ιονίου.

Την Τετάρτη τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα παραμείνουν κυριώς στη βόρεια Κρήτη ενώ θα περιοριστούν στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές, τις Κυκλάδες, και τα Δωδεκάνησα και μέσα στη νύχτα προς την Πέμπτη αναμένεται να εξασθενήσουν.

 

flashnews.gr