Βροχές και καταιγίδες την Κυριακή στη Κρήτη

Βροχές και καταιγίδες την Κυριακή στη Κρήτη

Συνεχίζεται και σήμερα Κυριακή το χειμωνιάτικο σκηνικό στη Κρήτη με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους κυρίως στα δυτικά.

Στην ανατολική Κρήτη, από το απόγευμα του Σαββάτου σημειώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική Υπηρεσία οι κλήσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια αλλά και ισόγεια σπιτιών και καταστημάτων ήταν δεκάδες χωρίς ωστόσο να έχει προκύψει κάποιος κίνδυνος για κατοίκους σπιτιών ή πολίτες. Επίσης προβλημα δημιουργήθηκε και στην Κηπούπολη καθώς έργα που εκτελούνταν στην περιοχή εξαιτίας της βροχής μετατράπησαν σε παγίδες για διερχόμενα Ι.Χ με αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις να κριθέι απαραίτητη η συνδρομή της οδικής βοήθειας.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και σήμερα και θα μεταφερθούν στην Δυτική Κρήτη, ενώ από αύριο ο καιρός θα παρουσιάση σημαντική βελτίωση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στις παραλιακές περιοχές από 18 έως 23 βαθμούς και στα ορεινά από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κρητικό και στο Λιβυκό θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στα δυτικά ισχυροί.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για κάθε νόμό έχει ως εξής:

Ηράκλειο

Βροχή προβλέπεται για το Ηράκλειο Κρήτης σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 19 έως 20 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 3 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα εκδηλωθεί ελαφριά επιδείνωση, με βροχή και πιθανότητα καταιγίδας, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοανατολική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Για αύριο Δευτέρα 19/11, προβλέπεται συννεφιά, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 17 έως 19 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με συννεφιά, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 18 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Χανιά

Βροχή και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται για τα Χανιά σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 18 έως 19 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοανατολικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 5 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με ασθενή βροχόπτωση, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από ανατολική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Για αύριο Δευτέρα 19/11, ο ουρανός θα είναι συννεφιασμένος, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 17 έως 20 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νότιους ανέμους έντασης 3 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με συννεφιά, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από νοτιοανατολική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Ρέθυμνο

Καταιγίδα προβλέπεται για το Ρέθυμνο σήμερα, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 18 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοανατολικούς ανέμους έντασης 4 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με βροχή, με την θερμοκρασία στους 18 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοανατολική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Για αύριο Δευτέρα 19/11, ο ουρανός θα είναι συννεφιασμένος, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 17 έως 18 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους έντασης 5 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με συννεφιά, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 18 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Ιεράπετρα

Συνεφιασμένος προβλέπεται σήμερα ο καιρός στην Ιεράπετρα με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 18 έως 22 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς ανατολικούς με ένταση που θα φτάσει τα 2 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες το σκηνικό θα παραμείνει αμετάβλητο με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Δευτέρα 19/11, προβλέπεται συννεφιά, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 17 έως 19 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 3 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα επιδεινωθεί με βροχοπτώσεις και τη θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 18 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα διατηρηθούν νότιοι εντάσεως 3 μποφόρ

με πληροφορίες από meteo.gr flashnews.gr