«Βούλιαξαν» από κόσμο τα Χανιά μέχρι τις 15 Αυγούστου – Πληρότητες ως και 100% (video)

«Βούλιαξαν» από κόσμο τα Χανιά μέχρι τις 15 Αυγούστου – Πληρότητες ως και 100% (video)

Κοσμοσυρροή στις διάσημες παραλίες – Δεν πτόησε τους επισκέπτες το «μίνι lockdown»

Μέρες του 2019, όταν τα Χανιά βούλιαζαν από κόσμο, ξαναζούν οι τουριστικοί επιχειρηματίες της δυτικότερης πόλης της Κρήτης. Οι πληρότητες το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου ήταν στο 100% , με την κίνηση να εξακολουθεί να κινείται ικανοποιητικά κυρίως στις δημοφιλείς περιοχές. Τα μέτρα που είναι σε ισχύ λόγω του αυξημένου υιικού φορτίου και η ανακοίνωση ότι παρατείνονται, δε φαίνεται να επηρεάζουν τους επισκέπτες των Χανίων .

Απρόσμενα ανοδικά κινείται ο τουρισμός στα Χανιά με το φετινό Αύγουστο να πλησιάζει σε αφίξεις αυτόν του 2019 που είχε σπάσει κάθε ρεκόρ. Ειδικά το πρώτο δεκαπενθήμερο, οι πληρότητες στις περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες και τα καταλύματα ήταν στο 100%.

Μετά την περσινή σεζόν που η πτώση της τουριστικής κίνησης έφτασε στο 80% και που οι πρωτόγνωρες καταστάσεις λόγω της πανδημίας επηρέασαν το σύνολο των επιχειρηματιών, το φετινό καλοκαίρι ήρθε να ανατρέψει κάθε κακό σενάριο. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου, η κίνηση στο αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης ήταν αντίστοιχη της κίνησης ολόκληρου του προηγούμενου έτους.

Στο παλιό λιμάνι οι αμαξάδες δεν κρύβουν πως η τουριστική σεζόν εξελίσσεται μέχρι στιγμής εξαιρετικά καλά .

Το μίνι lock down που είναι σε ισχύ στα Χανιά και η παράταση του μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου δεν φαίνεται να πτόησε τους επισκέπτες, όσο κι αν δυσαρέστησε τις νεαρές ηλικίες και τους μουσικούς παραγωγούς.

Ο Αύγουστος κινήθηκε κοντά στα επίπεδα του 2019 όχι μόνο για την πόλη των Χανίων αλλά και για άλλες τουριστικές περιοχές όπως η Παλαιόχωρα που πλημμύρισε από Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Σε Ελαφονήσι, Μπάλο και Φαλάσαρνα που αποτελούν τρεις από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Κρήτης παρατηρήθηκε το αδιαχώρητο τις προηγούμενες ημέρες .

Επιχειρηματίες και εργαζόμενοι του τουριστικού κλάδου στα Χανιά προσδοκούν διατήρηση του θετικού κλίματος για τη χώρα μας και συνέχιση της σεζόν στα σημερινά επίπεδα τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

neakriti.gr